Tillidsfolk tager godt imod forlig, men langt fra alle deler Claus Jensens realløns-optimisme

20170818-162734-A-1920x1280we
Der er blandt andet ansatte på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa, der skal tage stilling til det nye industriforlig (genrefoto). Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Modtagelsen varierer fra afventende til omfavnelse hos industriens tillidsrepræsentanter, der særligt vil holde øje med ét protokollat. I kulissen lurer store bededag stadig som joker.

Søndag landede den længe ventede aftale om en ny overenskomst på industriens område. Nu venter alle i spænding på, hvordan industriforliget modtages ude på landets produktionsarbejdspladser. 

En række af de tillidsfolk, A4 Overenskomst har talt med, er positivt overraskede over aftalen, der blandt andet sikrer fire procent på lønsedlen over to år via øget arbejdsgiverbidrag til pensionen og en forøgelse af fritvalgskontoen fra syv til ni procent.

Andre venter med at give en endelig bedømmelse, til protokollaterne og det med småt kan nærlæses - og her vil særligt ét punkt tiltrække sig stor opmærksomhed.

Samtidig spøger store bededags-balladen i kulissen, og flere tillidsfolk forudser et seriøst forklaringsarbejde. 

Allerede klar til at anbefale "ja"

Det er entydigt lønnen, der er det vigtigste punkt på papiret, når man spørger industriens tillidsrepræsentanter.

“Vi har hørt, at forhandlingerne virkelig trak tænder ud. Jeg har tænkt ‘‘hold nu op, det bliver ikke til noget i år". Så jeg blev overrasket over, at det egentlig ser rigtigt godt ud.  Med fritvalg, pension og højere mindsteløn er der mange lavtlønnede, der får meget ud af det her,” lyder det fra Anja Borg, tillidsrepræsentant på Kamstrup, der producerer måleudstyr.

Anders Hentze Knudsen er fællestillidsrepræsentant i Novozymes og repræsenterer cirka 1.000 ansatte. Han havde gerne set en højere lønstigning, men siger samtidig, at resultatet er mere, end han havde håbet på. Han vil på det nuværende grundlag derfor klart anbefale et "ja".

"Med det jeg kender nu, vil jeg stemme 'ja', og det vil også være min anbefaling til mine tillidsmandskolleger, som så selv må vurdere, hvad de anbefaler," siger Anders Hentze Knudsen.

Også Lars Jørgensen - ansat i TDC Net og fællestillidsrepræsentant for TDC Holding, som omfatter godt og vel 3.500 ansatte - er begejstret.

"Jeg stemmer helt klart 'ja' og anbefaler mine medlemmer at gøre det samme," siger Lars Jørgensen.

Han understreger dog, at der skal hentes mere hjem på lønnen lokalt, hvis det skal blive et ja. Aftalen kan ikke stå alene.

Stor forskel på optimismen

Hvor tillidsrepræsentanterne alle ser positivt på de centrale lønstigninger, er billedet mere broget, når det kommer til udsigterne til de lokale forhandlinger. 

De fire procent, som er indskrevet i aftalen, er ikke nok til at indhente hele det reallønstab, der har ramt lønmodtagerne efter lang tid med høj inflation. For Claus Jensen, hovedforhandler for CO-industri, var succeskriteriet for overenskomsten, at det tabte kunne indhentes i løbet af 2-3 år - og det er bestemt inden for rækkevidde, lød det på et pressemøde i forbindelse med præsentantionen af forliget søndag.

Men den opgave kommer til at ligge hos tillidsrepræsentanterne selv. Og her er der delte opfattelser af, hvor realistisk målsætningen er - med en klar sammenhæng mellem optimisme for de lokale forhandlinger og omfavnelsen af industriforliget. 

Bjarne Madsen, der er tillidsrepræsentant for medarbejderne ved Altuglas, mener, at de lokale lønforhandlinger højst sandsynligt vil ende med en sejr til medarbejderne. 

“Vi er i den heldige situation, at vi har nok at lave, så min klare forventning er, at vi nok skal få indhentet reallønnen,” siger han.  

Modsat er Christian Høj, tillidsrepræsentant i ES Stålindustri, mere skeptisk over for, om det er muligt at løfte den sidste del af reallønnen med lokale aftaler. Han frygter, at arbejdsgiverne ikke vil give yderligere i løn, end det de allerede er blevet pålagt.

“Det er totalt op ad bakke for os at skulle kæmpe en yderligere lønstigning igennem,” siger han. 

For Bo Hansen, der repræsenterer 9.000 medlemmer i Novo Nordisk, er der endnu for mange ubekendte til, at han kan vurdere, om det vil være muligt at nå det sidste stykke op til reallønnen. Han mener, at uvisheden om inflationen gør det for usikkert at sige noget om, hvor lønforhandlingerne kan lande.

“En ting er, at man skal dække ind, hvad der er sket bagudrettet. Men hvis det fremadrettet bliver værre eller bliver ved med at være lige så højt, som det er nu, så kan det blive svært,” siger han. 

På Novozymes i Bagsværd mener Anders Hentze Knudsen derimod, at hans kolleger kan se frem til en reallønsfremgang over to år, selvom det "ikke bliver nemt".

Blikket rettet mod TR-værktøjer

Thomas Fischer, fællestillidsrepræsentant for godt 1.250 timelønnede på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa, vil læse protokollaterne, før han fælder dom over industriforliget:

“Jeg vil ikke sige, om det er godt eller skidt endnu. Men jeg hæfter mig særligt ved, hvad det er for nogle redskaber, vi tillidsfolk skal udrustes med, når vi skal forhandle løn.”

Han er dog ikke optimist, når det kommer til den udhulede købekraft.

“At vi ligefrem skulle kunne indhente inflationen inden for to eller tre år, det kan jeg ikke se for mig. Så skal det virkelig være nogle stærke redskaber,” siger Siemens Gamesa-tillidsmanden.

For Christian Høj er de nye redskaber også en afgørende del af pakken, da han mener, at han ofte står alene med opgaverne som tillidsrepræsentant. 

“Det er os, der står i den daglige kamp herude. Og det er en svær kamp. Så vi har virkelig brug for noget mere hjælp, hvis vi skal have en chance,” siger han.

Derfor venter han også i spænding på at se, hvad det egentlig er for redskaber, han kan få adgang til, hvis aftalen stemmes igennem. 

“Vi har allerede mange værktøjer i dag. Så jeg er spændt på at se, hvilke værktøjer vi har fået. Det har sgu ikke været helt nemt at styre rundt i den her inflation,” siger Anja Borg, som i øjeblikket forhandler løn for cirka 300 3F-medlemmer.

Store bededag giver stort forklaringsarbejde

Udover lønnen er der især ét andet element, som, tillidsrepræsentanterne mener, er afgørende for, om deres kolleger vil stemme "ja" til aftalen, nemlig store bededag. 

Tillidsrepræsentanterne mener alle, at store bededag og overenskomsterne skal skilles ad, men de ser allerede, at der sker det modsatte, når folk taler om overenskomstaftalen ude i virksomhederne. 

“Jeg er bange for, at folk er så sure over store bededag, at de laver en hurtig konklusion om, at det hele er noget lort, og så stemmer de 'nej',” siger Christian Høj. 

Derfor står store bededag nu og blinker som en svær forklaringsopgave for tillidsrepræsentanterne. 

"Hvis det lykkes at få fortalt, at store bededag ikke hører ind under overenskomsterne, så vil de nok se aftalen med positive øjne. Men desværre er der en del, som blander tingene sammen, og jeg har haft en opgave i at forklare, at der er forskel på lovgivning og overenskomst. Det er dog lykkedes en stor del af vejen," siger Anders Hentze Knudsen, fællestillidsrepræsentant i Novozymes. 

Samme melding kommer fra TDC, hvor fællestillidsrepræsentant Lars Jørgensen vil gøre sit for at holde de to diskussioner adskilt. 

På Kamstrup er tillidsrepræsentant Anja Borg ikke sikker på, hvor stor en betydning, bededagen får.

“Det er jo to forskellige ting. Men som fridag har store bededag stor betydning. Det er en reel risiko, at folk får blandet det sammen,” siger hun. 

“Der vil helt sikkert være nogen, der blander det sammen. Der er rigtig meget surmulen over store bededag. Hvis den her overenskomst rent faktisk er god, og den så skal ødelægges af, at regeringen har blandet sig - det synes jeg satme er ærgerligt,” siger Thomas Fischer fra Siemens Gamesa. 

GDPR