Kampagner skal rykke dagsordenen under OK21:
'Problemet er, at vi har set det før – om og om igen'

BeFunky-collage__1_
'Det er et forsøg på at sætte ansigt på og vise os, at det er rigtige mennesker, der knokler. Problemet er bare, at det ikke rykker noget ved dig'. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix og Celina Dahl/Ritzau Scanpix
9. feb. 2021 06.00
Hvis en politisk kampagne skal gøre en forskel og få beslutningstagerne til at skifte mening, så skal de først og fremmest overraske. Gør det ikke det, så rykker de intet. Sådan lyder dommen fra eksperter, der ikke tror meget på kampagnen 'Alle offentligt ansatte er 3000 kroner mere værd'.

På et billede på Facebook står en dreng og holder et stykke papir foran sig. 'Vores pædagoger er 3000 kroner mere værd', står der på papiret.

Billedet, man opfordres til at dele, er bare et af flere kreative påfund, som initiativtagerne bag OK21-kampagnen 'Alle offentligt ansatte er 3000 kroner mere værd' har fundet på. Således findes også billeder af offentligt ansatte med samme stykke papir i hånden, lønsedler og satiriske indslag.

Det hele er samlet på kampagnens Facebook-side. Alt sammen for at sætte fokus på det, initiativtagerne kalder et 'presserende problem i den offentlige sektor' op til OK21. Den lave løn.

Den form for kommunikation er ingenlunde ny og rummer muligheder, slår Johannes Andersen, der er lektor ved Institut for statskundskab og ekspert i politisk kommunikation, fast.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord