Kampvalg om formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening

Social_kampvalg
Signe Færch (tv.) har tidligere været fungerende næstformand i Socialrådgiverne. Nu udfordrer hun den siddende formand Mads Bilstrup (th.) Foto: Privat og Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mads Bilstrup bliver nu udfordret på formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening.

Når de 19.000 medlemmer i Dansk Socialrådgiverforening til september skal vælge ny formand, bliver der kampvalg om posten.

Den nuværende formand Mads Bilstrup stiller op for tredje gang, men nu har endnu en kandidat meldt sig på banen.

LÆS OGSÅ: Første kandidat til magtfuld toppost i 3F har meldt sig

Hovedbestyrelsesmedlem Signe Færch har nemlig også meldt sit kandidatur.

"Jeg vil gerne bidrage til at gøre socialrådgivernes stemme endnu stærkere og til at gøre vores arbejde for bedre løn og arbejdsvilkår stærkere. Jeg tror, at jeg kan bidrage med noget, fordi jeg kommer med en kæmpe passion for faget og en virkelig stor faglig stolthed," siger hun til A4 Overenskomst.

Signe Færch arbejder til dagligt i Den Sociale Døgnvagt i Københavns Kommune, men hun vikarierede som næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, mens Ditte Brøndum var på barsel fra juni 2021 til februar 2022.

Det her valg handler om, hvad det er for en formandsprofil, der skal stå i spidsen for Dansk Socialrådgiverforening
Mads Bilstrup, formand, Dansk Socialrådgiverforening

Hun været uddannet socialrådgiver de sidste ni år og har tidligere arbejdet i Gentofte og Greve Kommune på børne-familieområdet. Og det er netop erfaringen med det arbejde, som Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer hver dag sidder med, som Signe Færch selv fremhæver som sin force.

"Jeg kommer lige fra praksis, og tror jeg kan bidrage med indblik derfra og en stemme direkte ude fra arbejdspladserne," påpeger hun.

Signe Færch har også erfaring med med de kommunale indsatser som politiker. Hun var medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten fra 2009 til 2014, hvor hun sad i Socialudvalget og Beskæftigelses- og integrationsudvalget.

Et valg om formandens profil

Mads Bilstrup har været formand i Dansk Socialrådgiverforening siden 2018. Tidligere var han regionsformand i Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord og har været aktiv i fagforeningen gennem tyve år.

Signe Færch, er du utilfreds med det nuværende formandskab?

“Jeg har stor respekt for Mads Bilstrup. Og han har jo tyve års erfaring i fagbevægelsen. Jeg tror bare, at jeg kan noget andet. Så på den måde er det også et valg om, hvilken profil man ønsker forrest.”

Mads Bilstrup ærgrer sig over Signe Færchs kandidatur.

"Det er jo en kritik at blive udfordret på det arbejde, jeg har lavet i tre et halvt år. Men jeg anerkender også, at det er et medlemsdemokrati," siger han og fortsætter:

"Signe og jeg er jo ikke uenige på faget og fagligheden eller på den socialpolitiske retning. Det her valg handler om, hvad det er for en formandsprofil, der skal stå i spidsen for Dansk Socialrådgiverforening.” 

LÆS OGSÅ: Just Eat: Vi har brug for overenskomster, der passer til os

Og han slår fast, at medlemmerne vil få en erfaren formand ved roret, hvis de vælger ham.

"Med mig vil medlemmerne få en formand, der er 100 procent inde i de aktuelle, politiske forhandlinger, der vedrører os. Alt lige fra ydelsesreform til nytænkning af beskæftigelsesindsats. Og så er der det, der står og venter ude i fremtiden. Der er jo den offentlige overenskomst i 2024 og hele den store ligelønsdiskussion, hvor vi repræsenterer en af de grupper med en mellemlang, videregående uddannelse. Der er jeg inde arbejdet og kan være med til at få et godt resultat i hus,” siger Mads Bilstrup.

GDPR