Kühnau indtog en ufrivillig hovedrolle ved OK18:
Nu er han klar igen

foto-anders-kuhnau
– Jeg synes ikke, at man som person skal fylde i forhandlingerne. For mig handler det først og fremmest om, at jeg har nogle gode relationer med dem, jeg forhandler med. Det er ikke afgørende for mig, at udenforstående ved, hvem jeg er, fortæller Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN). Foto: Foto: Steen Brogaard
TEMA: OK21
8. feb. 2021 06.45
Selvom Anders Kühnau stadig er i 30’erne, er OK21 hans tredje som chefforhandler for regionerne. For tre år siden var aftalen mellem Kühnau og FOAs Dennis Kristensen helt afgørende for, at en storkonflikt blev afværget i sidste øjeblik. Denne gang håber Kühnau at nå i mål uden det helt store drama.

I foråret 2018 var Danmark millimeter fra en storkonflikt. Kampen om OK18 havde udviklet sig til en skyttegravskrig. Omkring en halv million offentligt ansatte var på vej til at nedlægge arbejdet, og reelt lamme store dele af Danmark.

Men natten til onsdag den 25. april ’18 kom der pludselig skred i tingene. Da indgik regionernes chefforhandler Anders Kühnau en aftale med den nu tidligere FOA-formand Dennis Kristensen. Og en konflikt af formentlig historiske dimensioner blev afværget.  

Flere med insiderkendskab til de dramatiske overenskomstforhandlinger for knap tre år siden peger på Anders Kühnau som en væsentlig kraft, når de skal forklare, hvordan parterne fandt hinanden uden at tage konfliktvåbnet i brug. Enkelte peger endda på Kühnau som hovedårsagen til, at krisen ikke fik lov at løbe løbsk, men blev stoppet i sidste øjeblik. 

Holder sig gerne i baggrunden 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord