Trods aftale på statens område:
Forhandlere skuffede over manglende fritvalgsordning

thumbnail_IMG_0441
De statsansattes topforhandler for CFU, Rita Bundgaard, og Akademikernes formand, Lars Qvistgaard (til højre), havde gerne havde set en fritvalgsordning i statens overenskomst. Foto: Kasper Rasmussen
7. feb. 2021 11.14
Lørdag aften indgik arbejdsgivere og lønmodtagere en treårig overenskomst for det statslige område. De kan se frem til en sikring af reallønnen, som har været et hovedkrav for lønmodtagerne. Til gengæld er der skuffelse hos Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og Akademikerne over, at det ikke lykkedes at blive enige om en fritvalgsordning.

Staten vil også de kommende år være en attraktiv arbejdsplads, og medarbejderne kan se frem til en sikring af reallønnen, som har været et hovedkrav fra lønmodtagernes side. 

Til gengæld lægger hverken de statsansattes topforhandler for CFU, Rita Bundgaard, eller Akademikernes formand, Lars Qvistgaard, skjul på, at de gerne havde set en fritvalgsordning, som indebærer, at ansatte selv skal kunne vælge, om en andel af deres løn skal udbetales som løn, pension, ekstra ferie eller omsorgsdage.

– Jeg må indrømme, at jeg er skuffet. Der er et rigtig hårdt arbejdspres på de statslige arbejdspladser, og vi havde set fritvalgsordningen som en mulighed for, at de statsansatte kunne få mere kontrol over deres eget arbejdsliv. Men det har vi desværre ikke kunne overbevise skatteministeren om. Det er rigtig ærgerligt, at han ikke ville være med til det, siger Lars Qvistgaard til A4 Overenskomst lørdag aften.

LÆS OGSÅ: OK-aftale på plads for statsansatte: 4,42 procent mere løn over tre år

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord