Dansk Metal:
Vi går rettens vej for at få kabineoverenskomsterne i SAS' datterselskaber

20150420-175656-L-1920x1280we
Metal Luftfart, der har SAS-stewardesserne i Cabin Attendants Union (CAU), går voldgiftsrettens vej for at få overenskomsten i datterselskaberne Connect og Link (genrefoto). Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
9. aug. 2022 12.05
Med den netop vedtagne SAS-overenskomst har piloterne i Metal Luftfart opgivet deres arbejdsretlige søgsmål. Men Dansk Metal vil fortsat gennemføre en faglig voldgiftssag mod SAS om omgåelse af kabinepersonalets overenskomst, bekræfter forbundet.

Med weekendens resultat af urafstemningen blandt de nordiske piloter i SAS Pilot Group er den nye overenskomst i SAS en realitet. 

Aftalen, der blev stemt igennem med 93 procent krydser i ja-feltet, betyder, at der nu opstår en situation med parallelle pilotoverenskomster i SAS' datterselskaber Connect og Link.

Datterselskabets piloter kan dermed selv vælge, om de vil arbejde videre på overenskomsten med Flyvebranchens Personaleunion (FPU) eller Dansk Pilotforening, der er en del af Dansk Metal. Med aftalen har SAS også forpligtet sig til at frigøre sig fra FPU's overenskomster i datterselskaberne, når de udløber i henholdsvis 2025 og 2027, og ansættelser af de opsagte piloter, der nu har krav på genansættelse, vil ske på Metal-overenskomsten. 

LÆS OGSÅ: SAS-konflikt: Piloter stemte ja til ny overenskomst

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord