Ny overenskomst i regionerne:
Sikrer ikke flere bioanalytikere

20210219-134409-L-1920x1277we
- Det er ikke et prangende forlig. Men det er vigtigt for os, at reallønen er sikret, siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
24. feb. 2021 06.15
Formand for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, mener ikke, at weekendens overenskomsaftale for de regionalt ansatte er prangende. Men hun er trods alt tilfreds med, at reallønnen er sikret. Forliget vil dog ikke ændre på, at der i de kommende år kommer til at mangle bioanalytikere, mener hun.

Har du de seneste måneder fulgt med i de offentlige overenskomster, har du formentlig lagt mærke til, at spotlyset har været rettet særligt mod sygeplejerskerne og deres kamp for en mere retfærdig løn. 

Det var også tilfældet lørdag, hvor forhandlerne på det regionale område præsenterede den kommende overenskomst, der skal gælde for de 142.000 ansatte i regionerne. 

Det er måske ganske naturligt, for sygeplejerskerne er den største faggruppe på det regionale område. Alligevel følte Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere, sig en smule overset ved præsentationen, som foregik i Kommunernes Landsforenings hovedkvarter på Islands Brygge.

Coronakrisen har nemlig ikke kun slidt på sygeplejerskerne. Den har i høj grad også slidt på bioanalytikerne, som er pressede. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord