Jakob Elkjær fratræder:
Pressechef stopper i Fagbevægelsens Hovedorganisation

pix
Jakob Elkjær har både været chefredaktør og pressechef for overborgmesteren i København. Foto: Privat
11. jan. 2023 15.45
Fagbevægelsens Hovedorganisation nedlægger presseteamet som selvstændigt team og nedlægger stillingen som pressechef.

Jacob Elkjær fratræder stillingen som pressechef i Fagbevægelsens Hovedorganisation, som han har bestridt siden august 2021. 

Og han bliver ikke afløst. 

"FH har ønsket at sammenlægge kampagne  og organiseringsteamet for at opnå bedre sammenhæng mellem FH’s kampagnearbejde, arbejdet med ok-indsatsen og organiseringsarbejdet. I den forbindelse nedlægges presseteamet som selvstændigt team og stillingen som pressechef," skriver han på Linkedin.

Derfor har den 56-årige Jakob Elkjær indgået en fratrædelsesaftale. 

"Jeg har været meget glad for det gode samarbejde med konsulenter, kommunikationsfolk, tillidsfolk og ledere i FH. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med mennesker, der har gjort mig klogere hver dag, og som har været lydhøre for at lave presse- og kommunikationsarbejde på nye måder," skriver han. 

Den afgående pressechef fremhæver også, at den faldende tendens er blevet vendt, så FH's formand Lizette Risgaard er blevet citeret markant mere i løbet af Jakob Elkjærs halvandet år på posten end før.

Elkjær kom til FH fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør for Akademikerbladet.

Tidligere har han været pressechef for Københavns daværende overborgmester Frank Jensen (S) fra 2012 til 2015, ansvarshavende redaktør på Fagbladet Journalisten, redaktionschef på Information og gennem et halvt årti rets- og erhvervsreporter på Politiken. 

Med nedlæggelsen af presse- og kommunikationsenheden flytter flere ansatte - blandt andet en webredaktør og en kampagnemedarbejder - til organiserings og kampagneteamet, mens en journalist nu indgår direkte i Ledelsessekretariat.