SAS-forhandlinger afbrudt:
Piloter har forladt bordet

20220120-173449-L-1600x1066we
I februar lancerede SAS en fremtidsplan, der også inkluderer besparelser for 5,2 milliarder danske kroner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
30. mar. 2022 07.00
Dansk Pilotforening har forladt forhandlinger med SAS.

Efter kun en enkelt dags forhandlinger har piloterne valgt at afbryde forhandlinger med SAS om en kollektivaftale, som udløber med udgangen af marts.

Det oplyser forhandlingschef i SAS Marianne Hernæs til MarketWire.

I februar lancerede den skandinaviske flygigant en fremtidsplan, der også inkluderer besparelser for 5,2 milliarder danske kroner. Og ifølge forhandlingschefen kræver det, at alle i SAS - inklusiv piloterne - bidrager til besparelserne.

LÆS OGSÅ: SAS i krig med en række faggrupper: Nu truer nye besparelser

Henrik Thyregod, formand for Dansk Pilotforening og næstformand i Dansk Metal Luftfart, bekræfter over for MarketWire, at man har valgt at gå fra forhandlingsbordet.

- Der er ingen chance for at blive enige om de her ting, for det er så massive krav om lønnedgang, ekstra tjenestetid og ændringer af arbejdsvilkår. Det kan vi ikke nå i mål med, siger han til mediet.

Pilotformanden kan endnu ikke udtale sig om konsekvenserne af de afbrudte forhandlinger.

Marianne Hernæs kan heller ikke svare på, om de afbrudte forhandlinger fører til konflikt, men siger til MarketWire, at SAS ønsker at forhandle.

LÆS OGSÅ: Hård armlægning i lufthavnen: Forstå hele sagen bag SAS-konflikten