SAS-konflikt:
Piloter stemte ja til ny overenskomst

20220120-173443-L-1920x1280we
SAS-piloterne har stemt ja til en overenskomstaftale, der blandt andet indeholder 25 procents lønnedgang og en arbejdsuge på 60 timer. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
8. aug. 2022 06.51
Stort flertal blandt danske SAS-piloter har stemt ja til en ny overenskomstaftale i SAS.

Det blev et "ja" fra 93 procent af de SAS-piloter, der i sidste uge afgav deres stemme i en urafstemning om en ny overenskomstaftale mellem SPG - SAS Pilot Group, den skandinaviske sammenslutning af pilotforeninger og SAS. Dermed kan både piloter, SAS og passagerer drage et lettelsens suk, fordi der så ikke kommer en ny strejke i denne uge. 

LÆS OGSÅ: Analyse: Metal vandt første slag i pilotkrigen, men kampen om luftherredømmet kan kun lige være begyndt

Og det kommer der heller ikke i løbet af de næste fem og et halvt år, som aftalen gælder for. Selv om netop længden af overenskomstaftalen har været en af de afgørende knaster og årsager til sommerens rekordlange pilotstrejke, er Dansk Pilotforening tilfredse med resultatet. 

”Jeg er utrolig glad for den store opbakning til aftalen – ikke mindst når vi har været gennem en så lang og hård konflikt. Medlemmerne har tydeligvis forstået alvoren, og det her viser, hvor stærkt sammenholdet er blandt piloterne. Vi har hele vejen igennem været stålsatte på, at vi skulle have vores yngre kollegaer genansat, sådan som det oprindeligt var aftalt med ledelsen i SAS. De erfarne piloter har udvist stor solidaritet for at få deres yngre kollegaer tilbage. De er gået ned i løn og op i arbejdstid,” siger Henrik Thyregod, formand for Dansk Pilotforening i en pressemeddelelse fra Dansk Metal. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord