Sofie Linde til sygeplejersker:
'Jeg bakker jer op'

20200921-144321-L-1920x1280we
Tv-værten Sofie Linde har flere gange vist på de sociale medier, hvad hun mener om, at de kvindedominerede fag tjener mindre end de mandsdominerede. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
15. jun. 2021 13.56
Flere kendte er enige om, at sygeplejerskerne skal have et lønløft. - I lider sammen med mange andre fag under et forældet lønhierarki, skriver tv-vært Sofie Linde.

Sygeplejerskerne kæmper ikke alene for at skabe bedre løn- og arbejdsvilkår. Mandag viste blandt andre tv-vært Sofie Linde sin støtte til de mange sygeplejersker, der for anden gang har stemt nej til overenskomsten. 

LÆS OGSÅ: Kendte kæmper for højere løn til jordemødre: 'De er jo direkte uundværlige'

Det gjorde hun ved at dele en artikel fra Politiken om, at sygeplejerskerne strejker på sin Instagram-story. Med til fotoet af artiklen skrev hun følgende tekst: 

- Kære sygeplejersker. Jeg bakker jer op. I har stor betydning for vores samfund, og det skal I selvfølgelig honoreres for. I lider sammen med mange andre fag under et forældet lønhierarki. Og man kan frygte, at mange af jer ender med at søge andet arbejde, da det ikke kan betale sig for jer, at arbejde på skæve tidspunkter og under et hårdt pres til en lav løn. God kamp. Jeg håber, at I vinder.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord