Stemme fra lærlingeoprøret bliver ny formand for Blik og Rør Ungdom

Kr__lb__ll
Nicolai Krølbøll har selv været aktiv i lærlingeoprøret og vil som ny formand for Blik og Rør Ungdom blandt andet arbejde for at få flere unge faglige stemmer i medierne. Foto: Blik og Rør Ungdom
22. maj 2023 11.30
24-årige Nicolai Krølbøll er valgt som ny formand for Blik og Rør Ungdom på ungdomsorganisationens årsmøde.

Nicolai Krølbøll er på et årsmøde blevet valgt som ny formand for Blik og Rør Ungdom, oplyser ungdomsorganisationen i en pressemeddelelse.

24-årige Nicolai Krølbøll har været aktiv i lærlingeoprøret, og et af hans fokusområder som ny formand er da også at få unge faglige stemmer mere i medierne.

”Der mangler faglige stemmer i den offentlige og politiske debat. Mediedækningen er skæv, og journalisterne kender ikke vores hverdag – for de har aldrig rigtig mødt os. Vi ved også, at unge med faglært baggrund har markant lavere selvtillid, når det kommer til at blande sig i den politiske debat," siger han i pressemeddelelsen.

Nicolai Krølbøll står i lære som VVS-installationstekniker. Han afløser Daniel Arildslund, der har været formand for Blik og Rør Ungdom i det seneste års tid og fik svendebrev i slutningen af sidste år, hvor han blev udlært som blikkenslager.