Redaktør:
Sygeplejersker har ikke krav på højere løn, men de har krav på respekt

20210710-143301-L-1920x1277we
- Sygeplejerskerne har ikke krav på en højere løn på grund af længden af deres uddannelse, men de har krav på respekt på deres arbejdspladser, skriver Berlingskes økonomiske redaktør. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
14. jul. 2021 08.29
Sygeplejerskernes konflikt skygger for, at de som faggruppe har krav på at blive taget mere alvorligt i sundhedsvæsenet, mener Berlingskes økonomiske redaktør.

Selvom sygeplejerske-konflikten på overfladen handler om løn, så stikker den dybere end som så.

Det skriver Berlingskes økonomiske redaktør Ulrik Harald Bie i en kommentar.

LÆS OGSÅ: Nu optrapper Grete Christensen konflikten: Sådan er det gået sygeplejerskerne ved tidligere strejker

Han slår fast, at sygeplejerskerne 'ikke er lavtlønnede' og problematiserer, at deres fagforening DSR gør strejken til en diskussion om grundlønnen for en nyuddannet sygeplejerske.

Ulrik Harald Bie mener i stedet, at utilfredsen blandt sygeplejerskerne også har noget at gøre med, at de ikke føler sig værdsat i det danske sundhedsvæsen, hvor et stramt hierarki betyder, at der er langt op til lægerne, mens mindre uddannet personale står klar til at klare nogle af sygeplejerskernes praktiske opgaver. Den følelse anerkender Ulrik Harald Bie, og han mener, at en sygeplejerskestand med flere beføjelser kunne gøre underværker i forhold til at få organiseret det danske sundhedsvæsen bedre.

- Sygeplejerskerne har ikke krav på en højere løn på grund af længden af deres uddannelse, men de har krav på respekt på deres arbejdspladser. De har krav på at blive taget mere alvorligt i sundhedsvæsenet, at deres karrieremuligheder styrkes, og at deres viden og indsigt belønnes. Både med ansvar og med løn, skriver Ulrik Harald Bie i Berlingske.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker går på gaden for mere løn. Nu går de også på Tinder