Michael Ziegler og KL:
Drop ideen om, at fuldtidsarbejde giver et dårligere arbejdsmiljø

20181126-153058-6-1920x2879we
Kommunerne bør dele erfaringer om, hvordan man kan optimere vagtplanlægning, så man både får flere medarbejdere op i tid, samtidig med at man tager hensyn til de tider af døgnet, hvor der er spidsbelastning, påpeger Michael Ziegler (K), formand for KL's Løn- og Personaleudvalg. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
9. jan. 2020 05.53
Tiden er moden til et opgør med deltidskulturen i landets kommuner, mener Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg. Erfaringer fra Norge og Sverige viser, at når man går op i tid, er det ofte forbundet med et bedre arbejdsmiljø, siger han.

I kommunerne har der længe været tradition for, at mange kun er ansat på deltid. I dag er 40 procent af de kommunalt ansatte i en deltidsansættelse, og zoomer man ind på SOSU’er og pædagoger, er mere end 65 procent på deltid.

Den udvikling har fået alarmklokkerne til at bimle hos de kommunale arbejdsgivere, da der samtidig er mangel på arbejdskraft og rekrutteringsudfordringer på flere velfærdsområder. 

Når Kommunernes Landsforening (KL) i dag i Aalborg indleder en to-dages konference om den kommunale økonomi, skal det derfor blandt andet debatteres, hvordan man kan få flere ansatte op i arbejdstid.

KL har i samarbejde med Forhandlingsfælleskabet, der repræsenterer 51 faglige organisationer, besluttet at lave et fælles projekt, hvor man sammen lægger sig i selen for at få flere medarbejdere op i tid. En række kommuner skal fungere som pilotkommuner, hvor der skal udvikles løsninger, der senere kan deles med de øvrige kommuner. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord