Analyse:
Rosenkrantz-Theil bløder op om sommerens prøver

20220104-110950-L-1920x1280we
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) håber at kunne lande en bred aftale for sommerens eksaminer aftale i løbet af februar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
15. feb. 2022 06.00
Børne- og undervisningsministeren overvejer at lempe kravene for, hvordan eksaminer og afgangsprøver skal afholdes til sommer. Fra lederne på erhvervsuddannelserne er ønsket lokale løsninger.

Først lige en hurtig afstikker til Norge: Her er alle forårets mundtlige og skriftlige eksamener på ungdomsuddannelserne aflyst.

Og også herhjemme i Danmark kan der være lempelser af sommerens afgangsprøver på vej - men det kommer næppe til at betyde, at danske elever slet ikke skal op til afgangsprøver eller eksaminer ligesom i vores skandinaviske naboland.

Faktisk har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) været helt afvisende over for overhovedet at bløde op om, hvordan sommerens eksamener og afgangsprøver skal skrues sammen. Men input fra elever, lærere og ledere har fået ministeren til at genoverveje prøverne forud for sommerferien. Og nu håber Rosenkrantz-Theil ligefrem på at kunne lande en 'bred aftale i februar', skriver hun på Twitter

Det er en lille kovending. For så sent som i midten af januar slog hun nemlig fast, at hendes mål var, at sommerens afgangsprøver bliver gennemført så tæt på normalen som muligt.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord