Claus Jensen og Lars Sandahl Sørensen: Erhvervsskolerne og manglen på faglærte fylder ikke meget i valgkampen

BeFunky-collage__72_
Forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen, og administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, mener, at erhvervsuddannelserne og den massive mangel på faglærte fylder alt for lidt i valgkampen. Det bør ændre sig. Foto: DI
Administrerende direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen i fælles opråb om, at valgkampen bør handle meget mere om manglen på faglærte, for at indfri Danmarks grønne ambitioner. Børne- og Undervisningsministeren er helt enig med de to fagchefer.

Danmark kommer til at mangle 116.000 faglærte alene i industrien, hvis målet om at reducere CO2-udslippet med 70 procent i 2030 skal nås. Administrerende direktør i Dansk Industri (DI) Lars Sandahl Sørensen og forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen påpeger i DI Business, at halvdelen vil være faglærte som smede og mekanikere. 

De to fagchefer kritiserer derfor politikerne, for at mangle netop det fokus i valgkampen. Forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen forklarer til DI, at politikerne har lavet mange gode og nødvendige aftaler, så Danmark er blevet et grønt foregangsland, men at det slet ikke er nok. 

Hvis jeg siger et pip om det almene gymnasium, så ryder det alle flader. Ligemeget hvor højt jeg råber om EUD, VUC og AMU, så kommer der en notits på nederste spalte på bagerste side
Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) 

“Vi mangler alle dem, der skal føre ambitionerne ud i livet. Sandheden er jo desværre, at det slet ikke kan lade sig gøre at lave den grønne omstilling i Danmark, hvis vi ikke får mange flere dygtige faglærte. Det kræver massive investeringer i erhvervsuddannelserne, og at politikerne tør tage et opgør med de skævheder, der er i uddannelsessektoren, siger forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen til DI. 

LÆS OGSÅ: DI: “Den grønne omstilling måtte gerne fylde mere i valgkampen”

Ifølge administrerende direktør i Dansk Industri (DI) Lars Sandahl Sørensen er det helt afgørende, at der bliver sat markant ind på, at Danmark skal løse fremtidens klimaudfordringer. 

“Vi er helt enige med fagbevægelsen i, at problemet kræver resolut politisk handling. Det tager flere år at få sit smedebrev, men manglen på medarbejdere slår allerede nu markante revner ude i samfundet,” siger Lars Sandahl Sørensen. 

Børne- og Undervisningminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger til A4 Uddannelse, at det er helt rigtigt, at EUD ikke har fået særlig meget opmærksomhed under valgkampen. 

"Hvis jeg siger et pip om det almene gymnasium, så ryder det alle flader. Ligemeget hvor højt jeg råber om EUD, VUC og AMU, så kommer der en notits på nederste spalte på bagerste side." 

GDPR