Christina Egelund om Esas: "Udfordringerne er meget beklagelige"

20230111-145759-L-1920x1281we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Både ministeriet og styrelsen følger sagen om IT-systemet Esas tæt, siger Uddannelses- og Forskningsministeren i et skriftligt svar.

"Jeg er meget optaget af de udfordringer, som uddannelsesinstitutionerne har som følge af brugen og udviklingen af det studieadministrative system Esas. Udfordringerne er meget beklagelige".

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) på det §20-spørgsmål, som Nanna Høyrup fra Alternativet stillede i den seneste uge. 

LÆS OGSÅ: Alternativet: Ministeriet skal garantere, at regningen for fejlfyldt IT-system ikke ender hos skolerne

Her spurgte hun til ministerens holdning til, at der "er en væsentlig større implementeringsomkostning og gene ved håndtering af fejl og mangler i udviklingen af det studieadministrative system, Esas".

I det skriftlige svar skriver Uddannelses- og Forskningsministeren videre, at udfordringerne med IT-systemet skal løses i styregruppen:

"Alle de berørte erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner er repræsenteret i projektets styregruppe. Det ligger mig på sinde, at de udfordringer, som opstår, bliver løst i styregruppen":

"Jeg har bedt mit ministerium følge sagen tæt, og projektet er forankret i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som har fuld opmærksomhed på at søge proaktive løsninger inden for rammerne af projektet," skriver Christina Egelund.

LÆS OGSÅ: Skoler kræver svar fra ministeriet: Dybt bekymrede for, at ekstraregning for forfejlet IT-system ender hos os

Ifølge Christina Egelund er der forbedringer i gang:

"Styrelsen har oplyst, at projektets styregruppe har godkendt forbedrende initiativer vedrørende en mere ensartet brug af løsningen, brugervendte forbedringer for de administrative medarbejdere samt tekniske forbedringer," skriver uddannelses- og forskningsministeren. 

Ministeren har ikke ønsket at uddybe den skriftlige besvarelse over for A4 Uddannelse.

GDPR