Lone Hansen forlader FGU:
FGU-rektor lander "drømmestilling" i DEG

BeFunky-collage__56_
Lone Hansen skal fremover være økonomisk analysekonsulent i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier. Foto: Danni Nielsen
13. jan. 2023 06.00
Lone Hansen stopper som næstformand i FGU Danmarks direktør- og rektorkollegium og som rektor for FGU Hovedstaden efter fire år for i stedet at blive økonomisk analysekonsulent i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier.

Lone Hansen skal ikke længere være rektor for FGU Hovedstaden eller knuse tal for FGU Danmark. 

Det meddeler hun i et opslag på LinkedIn.

"Personligt har jeg i længere tid drømt om mindre ansvar - og en bedre work-life balance end det jeg har budt mig selv og min familie de sidste fire år. Og jeg har tænkt på, hvordan jeg med mine næsten 63 år kunne finde en måde at udnytte min kærnefaglighed i et normalt gear frem til pensionsalderen," skriver hun i opslaget.

Fra 1. marts skal hun i stedet bestride, hvad hun selv kalder en drømmestilling som økonomisk analysekonsulent i Danske Erhvervsskoler og Gymnasiers (DEG) sekretariat. Her vil hun trække på sin viden og sine erfaringer om alt fra de politiske rammevilkår til drift af uddannelsesinstitutioner i Danmark.

Bankende hjerte for FGU

Hun understreger, at både den forberedende grunduddannelse (FGU) og erhvervsuddannelserne ligger hendes hjerte nær, og at de seneste fire år har været de vildeste år i hele hendes arbejdsliv. Hun har nemlig som rektor stået i spidsen for etableringen af FGU Hovedstaden.

"Alle, der ved bare lidt om FGU, ved, at vi har haft helt urimelige rammevilkår for at etablere en helt ny skole og en helt ny uddannelse, der er hovedvejen for de cirka 45.000 unge, som har brug for ekstra hjælp til at komme i uddannelse og job," forklarer hun videre i sit LinkedIn-opslag. 

Hun lægger derfor heller ikke skjul på, at der både har været op- og nedture, men heldigvis flest opture, påpeger hun.

"Alle medarbejdere har hver dag med ildhu, høj faglighed og kæmpe engagement gjort deres bedste til gavn for alle vores unge i FGU Hovedstaden. Det er jeg stolt over at have været en del af, og med de resultater vi har nået, kan jeg med sindsro give stafetten videre til en ny rektor," skriver hun.