Forsker:
Virtual reality har kæmpe potentiale på erhvervsuddannelserne

0277b395-53d3-4a3f-a378-ce63fb1824cb__2_
Erhvervsuddannelserne kan med fordel inddrage VR-briller i undervisningen, mener lektor Gunver Majgaard.   Foto: Brian Østergaard
11. mar. 2022 06.06
På en lang række erhvervsuddannelser kan man få stort udbytte af virtual reality, mener lektor. Mens sosu-skolerne går forrest, har mange tekniske erhvervsuddannelser slet ikke taget teknologien til sig.

Virtual reality (VR) og augmented reality (AR) er teknologier, der sender brugeren ind i en virtuel verden. Den mulighed rummer et stort potentiale i undervisningsøjemed på erhvervsuddannelserne.

Sådan lyder det fra Gunver Majgaard, der er lektor på Syddansk Universitet og ph.d. med speciale i digitale læringsmidler.

- Det er en måde at komme tæt på virkeligheden uden at være i den. På den måde kan man lave alle de dumme fejl, uden at det har konsekvenser, siger hun.

Om VR og AR

I virtual reality (VR) kan man som bruger interagere i og med en computer-simuleret verden. Ofte har brugeren hovedtelefoner på og bærer særlige briller. De skal øge oplevelsen af rent faktisk at være til stede i den simulerede verden 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord