IPS-indsats udvides: Flere udsatte unge kan få hjælp til job og uddannelse

20230601-142857-L-1920x1280we
Nu kan unge med mistrivsel og med tegn på angst eller depression også få en IPS-indsats. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/genrefoto
Regeringen fjerner kravet om, at man i forvejen skal være tilknyttet psykiatrien for at få en IPS-indsats i beskæftigelsessystemet og psykiatrien.

Fremover er det ikke længere et krav at være tilknyttet psykiatrien, hvis man skal have den såkaldte IPS-indsats, der er målrettet unge med psykiske lidelser.

Nu kan unge med mistrivsel og med tegn på angst eller depression også få indsatsen, hvor de får hjælp til at tage en uddannelse eller komme i arbejde.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet på sin hjemmeside.

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at psykisk sårbare unge kan komme med i et arbejdsfællesskab. Her er der gode erfaringer fra IPS, og derfor er jeg sikker på, at en øget bevilling kan gøre en reel forskel. Indsatserne skal hjælpe de unge videre i tilværelsen og give dem bedre livskvalitet. De har en masse at byde på,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Konkret har regeringen afsat cirka 32 millioner kroner i perioden 2023-26 til at hjælpe unge, der mistrives. Beløbet kommer oveni i 42 millioner kroner til IPS-indsatsen, der er afsat via SSA-reserven (midler afsat til social,- sundheds,- og arbejdsmarkedsområdet).

IPS står for Individuelt Planlagt job med Støtte. En evaluering af IPS-indsatsen har vist, at over en periode på 18 måneder er cirka 60 procent af udsatte unge kommet i job eller uddannelse. Det er cirka 30 procent mere end en kontrolgruppe af unge, der blev evalueret.

GDPR