Ny på pinden med Signe Tychsen Philip:
"Kæmpe udfordring" at sikre moderne AMU-system og opdaterede EUD'er

DI1.png
Et af de første punkter på Signe Tychsen Philips todo-liste efter sommerferien er den nye trepartsaftale på VEU-området. Foto: Dansk Industri
3. aug. 2022 06.00
Da 2021 blev 2022 satte Signe Tychsen Philip sig samtidig i stolen som ny chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser i Dansk Industri. Et halvt år inde gør med fokus på lærepladser, flere faglærte og en bredere EUD-fødekæde gør hun status i A4 Uddannelses sommerserie 'Ny på pinden'.

Efter 15 år som kontorchef i Undervisningsministeriet tiltrådte Signe Tychsen Philip 1. januar 2022 i en ny stilling som chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser i Dansk Industri (DI). Og efter seks måneder i den nye stol gør hun en foreløbig status samt kigger frem mod efterårets opgaver i A4 Uddannelses 'Ny på pinden'-serie.

Det første halve år har været med fokus på at få flere til at blive faglært ved at skabe en bredere fødekæde til erhvervsuddannelserne (EUD). Også optakten til en længe ventet trepartsforhandling på området for voksen- og efteruddannelse (VEU) og ikke mindst lærepladsspørgsmålet har dog fyldt, fortæller hovedperson, Signe Tychsen Phillip, selv:     

LÆS OGSÅ: Rekordfå virksomheder sender medarbejderne på efteruddannelse   

"Det er lykkes at oprette flere lærepladser, men mindst lige så vigtigt er det også lykkes at få kommunikeret ud, at der nu er lærepladser at få. Det giver en ringe i vandet-effekt, som tidligere i selv sig har været en stor barriere, fordi der i de brancher, hvor der manglende elever, ganske enkelt ikke var tro på, at der var lærepladser at få."

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord