Overblik:
Her er status for børne- og undervisningsministerens ekspertgrupper

20200310-114342-4-1920x1280we
Tilbage i 2020 nedsatte børne- og undervisningsministeren og den daværende uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, en ekspertgruppe, der skulle komme med bud på en ny karakterskala. Ekspertgruppen blev færdig samme år, men regeringen har fortsat til gode at benytte dens anbefalinger. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
16. aug. 2022 06.00
To af Pernille Rosenkrantz-Theils ekspertudvalg er stadig i gang, for et udvalg er status uafklaret, et er nedlagt, og et har aflagt sin rapport, som dog endnu ikke er brugt.

Det skabte et ramaskrig, da der for lidt over tre år siden blev nedsat et ekspertudvalg, som skulle komme med anbefalinger til, hvordan 10. klasserne kunne blive bedre til at inspirere deres elever til at søge ind på en erhvervsuddannelse.

Kort efter oprettede 16 organisationer, der beskæftiger sig med uddannelse, deres egen alternative ekspertgruppe, der skulle sikre, at de unges eget perspektiv ikke blev overset af ministerens ekspertudvalg.

LÆS OGSÅ: Karakterer til Rosenkrantz-Theil: Dumper FGU med et brag - består EUD og VEU med mulehår

Men siden har der været musestille om Ekspertudvalget for Erhvervsretning af 10. klasse, som er en af de ekspertgrupper, som børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har arvet. Og det er for så vidt meget betegnende for de fleste af de ekspertgrupper, som ministeren enten har arvet eller selv har oprettet med et opdrag om at komme med anbefalinger til forbedringer af ungdomsuddannelserne.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord