Partier om ministerens FGU-rapport:
Maler et "for rosenrødt billede”

BeFunky-collage__19_
Venstre, De Konservative, De Radikale, Enhedslisten og SF er alle klar til at forhandle videre om FGU oven på børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils (S) nye FGU-rapport. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix & Philip Davali/Ritzau Scanpix & Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix & Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
21. sep. 2022 06.00
Børne- og undervisningsministerens rapport om FGU-institutionernes økonomi og aktivitet får kritik af flere partier i aftalekredsen bag FGU.

Venstre, De Konservative, De Radikale, SF og Enhedslisten er ikke imponerede over konklusionerne i den rapport af den forberedende grunduddannelses (FGU) aktivitet og økonomi, som børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har fået udarbejdet. 

Analysen peger således blandt andet på, at tilgangen til FGU i skoleåret 2021/2022 vil være cirka 56 procent lavere end tilgangen i uddannelsens første skoleår. 

Der er mange grunde til, at man har gavn af at gå på FGU, og det handler ikke om, at man har fået under 2 i dansk og matematik
Anne Sophie Callesen, udannelsesordfører for De Radikale 

Men undervisningsordfører for Venstre Ellen Trane Nørby køber ikke rapportens vurdering af, at faldet skyldes, at færre unge passer ind i målgruppen, fordi der er tale om en mindre ungdomsårgang, og fordi flere af grundskolens elever lever op til erhvervsskolernes adgangskrav om at score minimum et to-tal i dansk og matematik til deres afgangseksamen.   

“Vi synes ikke, målgruppen er forkert, men dem, der skulle gå på FGU, er ikke blevet henvist til FGU,” siger hun til A4 Uddannelse.  

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord