PensionDanmark poster massivt beløb i erhvervsskole: “Vi investerer i vores fremtidige medlemmer”

BeFunky-collage__14_
Direktør for ejendomme i PensionDanmark Marius Møller glæder sig over, at pensionsselskabet kan bidrage til bedre fysiske rammer på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Hotel- og Restaurantskolen i Valby forvandles til et nyt bæredygtigt, gastronomisk campus med udsigt til en milliardinvestering. Pensionsgiganten ser investeringen som et led i en større strategi.

PensionDanmark, Hotel- og Restaurantskolen og Juul Frost Arkitekter er gået sammen om et helt nyt gastronomisk kvarter, der skal danne rammerne for skolen i Valby.

Det nye madunivers vil bestå af en fagskole for madhåndværk og dertilhørende ungdoms- og familieboliger, som PensionDanmark planlægger en milliardinvestering i.

I september meddelte pensionsgiganten, at den sammen med Esbjerg Kommune og uddannelsesinstitutionen Rybners har til hensigt at samarbejde om en klimaerhvervsskole i Esbjerg.

LÆS OGSÅ: Hotel- og Restaurantskolen går sammen med PensionDanmark om et helt nyt kvarter

Men hvorfor investerer pensionsselskabet i erhvervsskoler? Det har A4 Uddannelse spurgt PensionDanmark om. Og svaret er, at det ikke bare er for selskabets blå øjnes skyld, men at der er en langsigtet strategi bag. 

“Nu er vores medlemmer inden for byggefagene, transport, hoteller og restauration. Det er derfor utrolig vigtigt for os at kunne tiltrække de unge - også i fremtiden - og på den måde få kvalificeret arbejdskraft," siger direktør for ejendomme i PensionDanmark Marius Møller og fortsætter: 

"På den måde giver det rigtig meget mening at investere i vores fremtidige medlemmer."

En skole med mange udfordringer

Hotel- og Restaurantskolen i Valby har ligesom flere erhvervsuddannelser kæmpet med elevnedgang. Dertil har skolen også døjet med massefyringer af lærere og dårligt arbejdsmiljø. 

Det er jo en skole, som har haft store udfordringer med rekruttering af elever, dårlig økonomi og arbejdsmiljø. Det er en flot investering, men hvis jeg skal være lidt grov, så er det en skole, der lider af store udfordringer. Har det slet ikke været en bekymring?

"Jo, men vi ser det som nødvendigt, hvis de i fremtiden skal kunne tiltrække elever og kunne få det faglige indhold også i forhold til markedet i Danmark. Hvis vi skal være i front med hoteller og restaurantservice, så er det vigtigt at få uddannet de unge," siger direktøren og fortsætter:

"Hvis vi kan få løftet rammerne til at blive de bedste, så er vi også med til at sikre både medlemmer og medlemsvirksomhederne, så de fortsat kan udvikle dem." 

Men hvorfor har I valgt lige Hotel- og Restaurantskolen. I må have haft nogle andre skoler i kikkerten, hvorfor faldt valget lige på den? 

“Vi er faktisk ved at bygge en ny skole til Tech i Ballerup. Der er vi allerede fysisk i gang med at bygge. På den måde er det ikke kun Hotel- og Restaurantskolen, men en række skoler, vi investerer i,” siger Marius Møller. 

Projektet er en del af en bredere investering

Den nye innovative legeplads for gastronomi, hospitality og restauration i Valby er derfor ikke den eneste skole, som PensionDanmark investerer i. 

LÆS OGSÅ: Hotel- og Restaurantskolen: Alle erhvervsskoler skal være klimaerhvervsskoler

Pensionsselskabet investerer bredt i forskellige skoler, der tilbyder uddannelser inden for deres medlemmers brancher. 

“Vi er i dialog og samarbejder med en række skoler, fordi vi gerne vil sikre, at de leverer de bedste rammer for deres elever, der jo er vores fremtidige medlemmer. Vi er derfor stolte af at være med til at bygge en moderne skole, som kan uddanne kommende generationer i fremtiden.” 

PensionDanmark har derfor en stor interesse i, at blandt andet Hotel- og Restaurantskolen er et attraktivt uddannelsesvalg for de unge, og at skolen formår at fastholde eleverne hele vejen gennem uddannelserne.   

PensionDanmark er en del af en større tendens

Pensionsselskabet er langt fra ene om at investere i erhvervsuddannelserne.

A.P. Møller Fonden investerer 88 millioner kroner i U/Nord, så skolen kan sikre rammerne for bådebygger- og sejlmageruddannelsen fra 2025.

Derudover finaniserer BRFfonden en milliard kroner i håndværkskollegier i Horsens Kommune og Herning Kommune for unge, der er i gang med at blive håndværkere. 

LÆS OGSÅ: A.P. Møller Fonden donerer millioner til center for uddannelse af bådebyggere og sejlmagere

Andel Energi har ligeledes lanceret et nyt 2030-legat på omtrent 2.000 kroner om måneden til erhvervsskoleelever, der er i gang med at uddanne sig til blandt andet elektriker, smed, VVS'er og industritekniker på fem skoler. 

GDPR