Anne Sophie Callesen lander nyt job:
Tidligere uddannelsesordfører skal fra nytår arbejde i Danske HF & VUC

16698872020021
Ved det seneste valg til Folketinget, hvor hun stillede op i Ringstedkredsen, lykkedes det ikke Anne Sophie Callesen at blive genvalgt for De Radikale. Foto: Henrik B. Hansen
Efter at det ikke lykkedes at blive genvalgt til Folketinget, skifter De Radikales Anne Sophie Callesen til en interesseorganisation.

Fra 1. januar skal Anne Sophie Callesen være politisk chefkonsulent hos Danske HF & VUC, hvor hun skal være med til at udbrede kendskabet til landets HF- og VUC-institutioner, skriver hun på sin LinkedIn-profil

"Det bliver spændende, meningsfuldt og lærerigt at komme ”tilbage” til uddannelsesverdenen, som var mit arbejdsfelt inden tiden som MF’er, og som jeg altid har brændt for at fremme kvaliteten af og forståelsen for," skriver hun.

Anne Sophie Callesen blev stemt ind i Folketinget tilbage i 2019. Hun har i den seneste valgperiode været Radikale Venstres ungdomsuddannelsesordfører og er dermed kommet tæt på den forberedende grunduddannelse, erhvervsuddannelserne og VUC.

Ved det seneste valg til Folketinget, hvor hun stillede op i Ringstedkredsen, blev Anne Sophie Callesen imidlertid siet fra af vælgerne. Her blev det til 884 personlige stemmer - en tilbagegang på 1.042 stemmer i forhold til valget i 2019.

LÆS OGSÅ: Overblik: Her er uddannelsespolitikerne, der overlevede valget - og dem der ikke gjorde

Efter årsskiftet skal hun dog fortsat beskæftige sig med VUC-området, som hun på LinkedIn betegner som en "sektor, der indkapsler det danske uddannelsessystems kerneværdier: At hvert enkelt menneske kan bidrage med noget, og at interessen for at lære kan vækkes hos alle".

"Samtidigt er VUC-fortællingen om etniske minoritetskvinders vej til arbejdsmarkedet, om rekruttering af velfærdsstatens hverdagshelte og om opkvalificering af ufaglærte til faglærte. Dé fortællinger og dén udvikling ser jeg frem til at hjælpe med at styrke - og til at bidrage til at løfte de uddannelser, som skal være med til at løse de store kriser, vi står over for som samfund," skriver hun videre. 

Anne Sophie Callesen var før sin tid som politiker blandt andet personlig assistent for rektoren på Roskilde Universitet i tre måneder, fuldmægtig i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet i knap to år og både akkrediteringskonsulent og projektmedarbejder hos Danmarks Akkrediteringsinstitution i cirka tre år.

GDPR