Her er de 59 protokollater fra industriens overenskomst

20170818-162635-A-1920x1267we
Fællestillidsrepræsentant for godt 1.250 timelønnede på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa Thomas Fischer vil gerne nærlæse protokollaterne, før han tager stilling til, om søndagens industriforlig er godt eller skidt. Det har han nu mulighed for (genrefoto). Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Protokollaterne er for mange tillidsfolk afgørende for, om de vil stemme "ja" eller "nej" til det overenskomstforlig, som søndag landede på industriens område.

Som flere tillidsrepræsentanter har givet udtryk for over for A4 Aktuelt og A4 Overenskomst, vil de vente med at give en endelig bedømmelse af gennembrudsforliget på industriområdet, til de har set protokollaterne for overenskomstaftalen.

På et pressemøde søndag betonede den ene af de fire topforhandlere - nemlig Claus Jensen fra CO-industri, som repræsenterer lønmodtagersiden - at meget af reallønstabet, danske lønmodtagere har oplevet det seneste år, skal indhentes ved lønforhandlinger ude på de enkelte arbejdspladser, og at en af de væsentligste landvindinger i industriforliget derfor er en styrkelse af de redskaber, som tillidsrepræsentanterne skal bruge for at forhandle løn lokalt med.

Blandt de tillidsvalgte, som vil gå igennem de i alt 59 protokollater med tættekam og især rette blikket mod, hvad det så konkret er for nye redskaber, han og de øvrige tillidsvalgte kan se frem til, er Thomas Fischer, der er fællestillidsrepræsentant for godt 1.250 timelønnede på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa.

“Jeg vil ikke sige, om det er godt eller skidt endnu. Men jeg hæfter mig særligt ved, hvad det er for nogle redskaber, vi tillidsfolk skal udrustes med, når vi skal forhandle løn,” sagde han tirsdag til A4 Overenskomst.

I mellemtiden har CO-industri offentliggjort protokollaterne, og af protokolat nummer 50 fremgår det blandt andet, at parterne er blevet enige om at reducere det antal medarbejdere, der skal være beskæftiget på en virksomhed eller i en afdeling, før medarbejderne har ret til at vælge en tillidsrepræsentant.

Se alle de 59 protokollater her.

GDPR