Krifa til Redder: Du lyder som en plade, der er gået i hak

Eik_Dahl_Bidstrup_formand_Krifa_Foto_Krifa_963_px
Foto: Krifa
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

DET ER EFTERHÅNDEN VED AT være en tradition, at det blandt andre er Krifa, der får skylden, når A4’s faglige kommentator Gitte Redder skriver om det faldende medlemstal i FH-fagforeningerne. Og Redders seneste indlæg er selvfølgelig ingen undtagelse.

LÆS OGSÅ: Metal-formand langer ud efter gule fagforeninger: - I laver ikke en skid

Det er jo egentlig flatterende, men den faglige kommentator minder mest om en plade, der er gået i hak, når hun kalder os discount og påstår, vi ikke tager ansvar. Argumenterne er ikke bare slidte og trættende – de er slet og ret forkerte.

Mere end klassisk fagforening

Et medlemskab i Krifa er ofte billigere end de fleste FH-forbund, det er korrekt. Det er jo ikke et kvalitetsstempel i sig selv at være dyr.

Vores mere end 185.000 medlemmer får hjælp med alt fra juridiske og ansættelsesretlige udfordringer til karriere og trivsel. Alt fra, hvad man kan kalde klassisk fagforeningsarbejde til moderne og nutidigt fagforeningsarbejde.

Der er ingen tvivl om, at Gitte Redder og vennerne i FH-fagforeningerne elsker at brokke sig over, at Krifa ikke er en del af trepartssystemet, mens de samtidig gør alt, hvad de kan for, at vi heller aldrig kommer det
Eik Dahl Bidstrup, formand Krifa

Her yder vores specialister og eksperter topprofessionel service af høj kvalitet. Og det er ikke bare noget, jeg siger, fordi jeg er formand. Medlemmerne siger det klart og tydeligt ved at give os skyhøje NPS-målinger (Net Promoter Score), ligesom vi har gode Trustpilot-anmeldelser.

Gitte Redders påstand om, at vi skulle være discount, må i den grad siges at være afkræftet.

Mange måder at kæmpe på

Ifølge Gitte Redder ”blander (vi) os udenom enhver væsentlig arbejdsmarkedspolitisk og social udfordring i det her land”. Her bliver jeg nødt til at sige, at bare fordi man ikke råber højest, betyder det ikke nødvendigvis, at man blander sig udenom.

Der er ingen tvivl om, at Gitte Redder og vennerne i FH-fagforeningerne elsker at brokke sig over, at Krifa ikke er en del af trepartssystemet, mens de samtidig gør alt, hvad de kan for, at vi heller aldrig kommer det. Det er i bund og grund to modsatrettede budskaber, og jeg synes efterhånden, de må til at vælge, hvilket de vil bruge.

LÆS OGSÅ: Presset stiger på Hummelgaard: Inger Støjbergs parti vil også have mindsteløn for EU-domstolen

Når det så er sagt, er der jo et hav af andre måder, man kan arbejde for de danske lønmodtagere.

Der er et demokratisk underskud på det danske arbejdsmarked, når FH-fagbevægelsen, som mister fodfæste år for år og ikke længere har legitimitet til at varetage lønmodtagernes interesser alene, nægter at lukke andre ind til det politiske bord
Eik Dahl Bidstrup, formand Krifa

Foruden at vi blander os i debatten, er med til at sætte dagsordner og får bragt arbejdsmarkedsudfordringer til Christiansborg, så tegner vi overenskomster, udarbejder forslag til lovændringer og arbejder generelt politisk for bedre trivsel og vilkår for de danske lønmodtagere.

Og så røg luften vist ud af Gitte Redders påstand nummer to.

Den danske model trænger til et løft

Den danske model sygner ikke hen ved, at flere danske lønmodtagere bruger deres grundlovssikrede ret til frit at vælge fagforening, som Redder påstår. Den sygner hen, fordi den ikke bliver moderniseret og gjort tidssvarende.

Der er et demokratisk underskud på det danske arbejdsmarked, når FH-fagbevægelsen, som mister fodfæste år for år og ikke længere har legitimitet til at varetage lønmodtagernes interesser alene, nægter at lukke andre ind til det politiske bord, fordi de ser sig selv som de eneste ”rigtige”.

Jeg har et håb om, at alt den her snak om ”rigtig” og ”forkert”, som Gitte Redder afslutter sit indlæg med, en dag bliver skiftet ud med et fokus på relevans og trivsel – til glæde for lønmodtagerne, virksomhederne og samfundet.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR