Peter Rasmussen er finalist til prisen som Årets tillidsrepræsentant: En sejr for transportbetjente som faggruppe

pic_1
Transportbetjent Peter Rasmussen er en af de fem nominerede finalister til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. Selv håber han på, at nomineringen kan være med til at kaste et positivt lys på faget. Foto: Peter Rasmussen
Transportbetjent Peter Rasmussen er en af de fem nominerede finalister til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der kåres af A4 Medier. Det gør ham både glad og stolt på egne og hans fags vegne - for trods lønefterslæb, rektrutteringsudfordringer og personalemangel findes der også masser af gode historier i transportsbetjentenes verden, som fortjener at se dagens lys, mener Peter Rasmussen.

"Da jeg så, at der var mere end 300 indstillede kandidater, havde jeg aldrig tænkt, at jeg ville blive udvalgt som en af finalisterne. Men så fik jeg pludselig en SMS, hvor der stod, at jeg var blandt de sidste fem, og så tænkte jeg bare 'hold da kæft.' Det var en kæmpe overraskelse."

Sådan fortæller transportbetjent Peter Rasmussen om at være en af de bare fem udvalgte finalister blandt mere end 300 indstillede kandidater til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. 

"Et eller andet sted synes jeg jo ikke, at jeg har gjort noget specielt, men blot, hvad der forventes, når jeg har forpligtet mig til rollen som tillidsrepræsentant," lyder det fra Peter Rasmussen. 

LÆS OGSÅ: Mikael Tobias Pedersen blev indstillet af både ledelse og kolleger: Nu kan han blive årets tillidsvalgte

Dog, fortæller Peter Rasmussen, gør han som fællestillidsrepræsentant for Kriminalforsorgens transportbetjente - et fag, hvor de ansatte både kan have meget skiftende arbejdstider og være eksponeret for et hårdt arbejdsmiljø - en dyd ud af at være tilgængelig for sine kolleger så ofte som overhovedet muligt, hvis noget akut skulle opstå.

Og på den baggrund kan han da også godt se, at han fra tid til anden måske netop går den ekstra tillidsrepræsentant-mil - men, understreger han, det er ikke det, der driver værket for ham.   

"Jeg ser det ikke som et ekstra arbejde, men som en del af min opgave at sørge for at alle mine kolleger har det godt," beretter Peter Ramussen. 

Spørger man transportbetjentkollegerne er de dog ikke et øjeblik i tvivl om betydningen af den tillidsrepræsentantsindsats, som Peter Rasmussen lægger for dagen. 

Det forklarer forbundsformand i Fængselsforbundet, Bo Yde, der har indstillet Peter Rasmussen til prisen som Årets tillidsrepræsentant: 

"Peter fremstår allerede efter få år på posten som en fuldstøbt tillidsmand, som såvel kolleger som forbund kan være stolte over. På det organisatoriske plan er han en fornøjelse at samarbejde med. Effektiv, målrettet og engageret går han efter sine ønsker og visioner, men altid på en konstruktiv og imødekommende måde. Det er den bedste måde at undgå interne konflikter," lyder det fra Bo Yde.

Årets tillidsrepræsentant 2023

For tredje år i træk hylder A4 Medier stjernerne rundt om på landets arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, når Årets TR-prisfest løber af stablen 1. november i Cirkusbygningen i København.

En af aftenes hovedpriser er Årets tillidsrepræsentant, som uddeles i samarbejde med Dansk Metal.

Prisen uddeles til en tillidsrepræsentant, der har taget kampen for kollegerne. Det kan være, at vedkommende har fundet overskud til at drage omsorg for en kollega, der har haft særlig brug for hjælp og støtte. Det kan også være, at din tillidsrepræsentant har været særlig skrap til forhandlinger. Eller også kan det være, at du ganske enkelt bare har verdens bedste tillidsrepræsentant, der får hverdagen til at fungere mellem ledelse og kollegerne.

Blandt flere hunderede indstillede kandidater er der udvalgt fem finalister til den fornemme hæder som Årets tillidsrepræsentant.

De fem finalister er:

- Jamini Bredfeldt Nielsen, DLF Beet Seed, 3F

- Khaled Ibrahim, Klubberne og Legepladsen i Gellerup, BUPL

- Peter Rasmussen, Kriminalforsorgens transportbetjente, Fængselsforbundet 

- Pia Dideriksen, Mariagerfjord Kommune, FOA

- Mikael Tobias Pedersen, Elcon, Dansk El-Forbund 

Vinderen kåres 1. november ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København, hvortil der kan købes billetter her.

Holder af hele pakken

Peter Rasmussen startede som elev i marts 2019 og havde ikke været færdiguddannet transportsbetjent i særligt lang tid, før han i 2021 også blev valgt som tillidsrepræsentant - en rolle, som han netop er blevet genvalgt til.

Men, som Peter Rasmussen selv forklarer det, gik det hele så stærkt, fordi han interesserer sig vældigt for tillidsrepræsentant- og organisationsarbejde.

"Jeg kan lide hele pakken. Jeg er skruet sådan sammen, at synes man, at noget er galt, så må man gøre en aktiv indsats for at ændre på det. Det er min store drivkraft, og det er vigtigt, at nogen har lysten og tør tage de store sko på og stille sig forrest og være med til at træffe beslutningerne og stå på mål for dem efterfølgende," fortæller Peter Rasmussen.

Og netop at kunne være med til at ændre på tingenes tilstand gennem samarbejde og fælles mål er primus motor for Peter Rasmussens engament i tillidsrepræsentantarbejdet. 

Han tror nemlig på, at man kan komme langt ved lydhørhed og ved at være konstruktiv - og derfor holder han meget af den bindeledsrolle, der er i arbejdet som tillidsrepræsentant.

At være på samme hold er nemlig det bærende element, påpeger Peter Rasmussen:

"Vi kan kun holde skruen i vandet ved at løfte i fællesskab med alle mine kolleger, der er så gode til at knokle igennem og står sammen. Men samtidig er det også vigtigt at sige, at vores ledelse er god til at konferere med mig, inden der skal meldes noget ud, som kan skabe lidt uro, så vi er forberedt. På den måde går det givtige samarbejde begge veje," lyder det fra Peter Rasmussen.   

De gode historier skal også fortælles 

Om det bliver Peter Rasmussen, der kan tage stikket hjem og kalde sig for Årets tillidsrepræsentant 2023, offentliggøres ved den store prisfest i Cirkusbygningen i København 1. november.

Og skulle det komme så vidt for Peter Rasmussen, håber han - foruden den personlige anerkendelse, der ville være i det - også på, at en titel som Årets tillidsrepræsentant ville kunne føre en øget positiv eksponering af transportbetjentfaget med sig. 

"Det ville være så fedt for mig personligt at vinde, men jeg synes næsten, det ville være endnu større for os som faggruppe. Vi har så mange udfordringer i vores system, så at få en mulighed for at italesætte det, samtidig med at det også bliver belyst, at der heldigvis er nogen i det her system, der kæmper mod udfordringerne og for alle vores kolleger, ville være fantastisk," fortæller Peter Rasmussen. 

LÆS OGSÅ: Pædagog Khaled Ibrahim er blandt finalisterne til prisen som Årets tillidsrepræsentant: "Vinder jeg, er det hele arbejdspladsens pris"

Og netop ønsket om at finalenomineringen kan være med til at kaste glans over hvervet som jobbet som transportbetjent, fylder meget for Peter Rasmussen:

"Alt i mediedækningen handler om det negative i faget med lønefterslæb, rekrutteringsproblemer og personalemangel. Og det er altsammen rigtigt nok, men der er altså også en historie om os, der allerede er her, og som knokler for hinanden og er rigtig glade for vores arbejde. Ellers var vi her ikke, for vi kunne gå ud i det private og tjene det dobbelte, men jeg har verdens bedste kolleger her," afslutter Peter Rasmussen. 

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant. 

Vinderen af Årets tillidsrepræsentant anno 2023 kan foruden den ærefulde titel også gå hjem med et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk under armen.

GDPR