Arbejdsmiljørådet sender brev med 10 ønsker til Halsboe

20230223-222218-L-1920x1280we
Arbejdsmiljørådet har ti ønsker til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Arbejdet med nye regler på kemiområdet skal styrkes, og brugen af data i tilsynsindsatsen skal øges. Det er to ud af de i alt ti ønsker fra Arbejdsmiljørådet til beskæftigelsesministeren.

Et godt arbejdsmiljø er essentielt for et arbejdsmarked, hvor alle kan have et sundt og langt arbejdsliv. Det kan give grobund for at få de unge godt ind på arbejdsmarkedet og fastholde dem.

Samtidig kan det bidrage til, at endnu flere seniorer, der ligeledes er en afgørende og vigtig ressource, bliver længere på arbejdsmarkedet, mener Arbejdsmiljørådet. 

Den politiske arbejdsmiljøaftale fra 2019 udløb ved årsskiftet. I den forbindelse ser Arbejdsmiljørådet frem til en ny politisk arbejdsmiljøaftale, der med målrettede initiativer kan sikre fokus på et sundt og sikkert arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. 

LÆS OGSÅ: Arbejdsmiljøåret 2023: Her er 7 ting, du bør holde øje med

For at sikre det, har rådet sendt et brev med ti ønsker til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Ønskerne omfatter blandt andet, at finansieringen af arbejdsmiljøindsatsen og prioriteringen af Arbejdstilsynets ressourcer skal være stabil, og at retssikkerheden skal styrkes med henblik på klarhed om regler og tilsyn. 

"Vores forslag afspejler de fælles ønsker, som arbejdsmarkedets parter har på arbejdsmiljøområdet, og ikke mindst det, der skal til, for at nå de prioriterede nationale mål i trepartsaftalen fra december 2020," skriver Arbejdsmiljørådet i brevet til beskæftigelsesministeren. 

De ti ønsker

- Stabil finansiering af arbejdsmiljøindsatsen og prioriteringen af Arbejdstilsynets ressourcer

- Øget brug af data i tilsynsindsatsen

- Styrkelse af retssikkerheden - klarhed om regler og tilsyn

- Håndteringen af samfundskritisk sygdom - herunder covid-19

- Styrkelse af arbejdet med nye regler på kemiområdet

- Helhedsorienteret tilgang til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær

- Psykisk arbejdsmiljø – formidling og faglig opdatering

- Forsøg med opsøgende indsats i små virksomheder 

Kilde: Arbejdsmiljørådet

GDPR