Chefforhandler underløber Nikolaj Villumsens EU-mål på asbest

VillumsenVind
Villumsen og Vind er stærkt utilfredse med, at Europa-Parlamentets forhandler på asbest går imod deres ambitioner om en lav grænseværdi på asbestfibre. Foto: Mathieu Cugnot/Europa-Parlamentet
20. jan. 2023 10.55
Både tidligere asbest-ordfører Nikolaj Villumsen (EL) og arbejdsmiljø-ordfører Marianne Vind (S) er dybt skuffede over Europa-Parlamentets nye udkast til kommende forhandlinger om asbest.

Artiklen er opdateret 23. februar klokken 11.29 med en rettelse. Tidligere stod der i artiklen, at "I Rådet læner den danske position sig langt mere op ad Kommissionens forslag, og dermed hælder Danmark også mere til Trillet-Lenoirs forslag end til Vind og Villumsens krav. " Det er nu blevet rettet til følgende: "Den danske position i Rådet er ligesom Vinds og Villumsens, at grænseværdien skal sænkes og også til en en endnu lavere værdi, end Kommissionen har lagt op til."

Egentlig lå det i kortene, at det var Nikolaj Villumsen (EL), der skulle være Europa-Parlamentets chefforhandler på revideringen af asbestdirektivet. Han var nemlig i spidsen for en forudgående betænkningsrapport om asbest, som førte til, at Europa-Kommissionen fremlagde et direktivforslag.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord