Efter mere end 30 år som AMR kan Karsten blive landets bedste: "Det er sgu flot, de vil hædre den gamle"

image0__4_
Karsten Madsen har været arbejdsmiljørepræsentant i mere end 30 år. Foto: Karsten Madsen
4. nov. 2022 09.00
Karsten Madsen er en af de fem nominerede finalister til prisen som ‘Årets AMR’, der kåres af A4 Medier den 17. november i DR’s Koncerthus. Efter mere end 30 år som arbejdsmiljørepræsentant fylder det ham med glæde og taknemmelighed, at hans kolleger har ment, at det nu var hans tur til at blive hyldet.

"Det er sgu flot, at de sådan vil hædre den gamle," lyder det fra Karsten Madsen, der har været chauffør og arbejdsmiljørepræsentant i Danish Agro i mere end 30 år.

Og så er han en af de fem nominerede finalister til prisen som 'Årets AMR', der uddeles af A4 Medier den 17. november i DR's Koncerthus. 

LÆS OGSÅ: Susanne er nomineret til ‘Årets AMR’: “Det er den største anerkendelse, man kan få”

Egentlig havde Karsten Madsen tænkt sig, at hans periode som arbejdsmiljørepræsentant bare skulle vare et par år. I stedet er han blevet hængende på posten i så lang tid, at han ikke længere helt kan huske, om det er 32 eller 33 år, der er gået, siden han startede - og som han selv siger:

"Det er jo, fordi jeg godt kan lide det."

Men Karsten Madsen er bestemt den ikke eneste, der er glad for, at han blev længere på pinden som arbejdsmiljørepræsentant end de to år, der oprindeligt var tiltænkt. For også kollegerne i Danish Agro sætter stor pris på deres garvede AMR.

Det fortæller Lars Ledet, der er tillidsrepræsentant i Danish Agro: 

"Vi oplever altid Karsten som nærværende og engageret i de opgaver, han bliver stillet - uanset karakteren. Karsten fortjener bestemt det skulderklap, som denne udmærkelse giver. Især når man også kender Karstens ydmyge væsen." 

Årets arbejdsmiljørepræsentant 2022: 

Arbejdsmiljørepræsentanter udfører en stor opgave på arbejdspladsen. De sætter sig ind i lovgivningen, anmelder skader, tager kampe på kollegernes vegne og arbejder sammen med ledelsen for at sikre et godt arbejdsmiljø.

Det hylder A4 Medier den 17. november, når 'Årets AMR' for første gang uddeles til den store prisfest i DR's Koncerthus.

Prisen gives af A4 Medier og HK Hovedstaden til en arbejdsmiljørepræsentant, der med engagement kæmper for et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. 

De fem nominerede finalister er: 

- Susanne Street, Rødovre Hjemmesygepleje, Dansk Sygeplejeråd

- Anette Irene Christensen, Rengøringen i Tårnby Kommune, FOA

- Glen Ejby Jensen, Jan Nygaard A/S, Glostrup, Dansk Metal

- Karsten Madsen, Danish Agro, 3F - Fagligt Fælles Forbund

- Stig Rud Sandholm Lauritsen, John Jensen VVS A/S, Blik- og Rørarbejderforbundet

Sket meget på 30 år

Da Karsten Madsen startede som arbejdsmiljørepræsentant i Danish Agro var det et ganske lille firma. I dag har det vokset sig stort, og i takt med den udvikling er han også blevet AMR for flere og flere kolleger.   

Og netop Karsten Madsens evne til at navigere på en arbejdsplads med mange ansatte og holde sig ajour med alle er meget betydningsfuld, lyder det fra Lars Ledet: 

"Takket være hans gang på alle etager i firmaet kender han alle og bruger alle tilgængelige kanaler, der sammen med hans kølige overblik skaber mange resultater i et hastigt tempo."

Det giver mere respekt om arbejdsmiljøet og øger belysningen på det endnu mere
Karsten Madsen, nomineret til 'Årets AMR'

I sine mere end 30 år som AMR har Karsten Madsen oplevet, hvordan der er kommet større og større fokus på arbejdsmiljø - både i den offentlige debat og hos Danish Agro. En udvikling, der fylder ham med glæde: 

"Det er helt vildt, hvor meget der er sket på de 30 år. Det kan næsten ikke beskrives. Hos os, der er i korn- og foderbranchen, har det meget handlet om støv og udsugning, men i det hele taget bare, hvor meget mere arbejdsmiljø som fokuspunkt fylder i samfundet i dag," fortæller Karsten Madsen. 

Hver tredje måned mødes de i Danish Agros arbejdsmarkedsudvalg - et internt samarbejde, som Karsten Madsen sætter sætter stor pris og kalder for meget velfungerende. Og efter nomineringen glæder han sig særligt meget til gruppens næste møde den 5. december, fortæller han:

"Jeg tror, det giver mere respekt om arbejdsmiljøet og øger belysningen på det endnu mere, at der bliver holdt øje med det."  

Har givet stor genklang 

Om det bliver Karsten Madsen, der løber af med prisen som 'Årets AMR', finder han og de andre nominerede ud af ved kåringen den 17. november i DR’s koncerthus, hvor én af de fem tillidsvalgte foruden titlen også kan forlade den store prisfest med en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub.  

LÆS OGSÅ: Mød de fem nominerede arbejdsmiljørepræsentanter til prisen som Årets AMR

Og skulle det gå hen at blive Karsten Madsen, der kan gå hjem som sejrsherre, vil det betyde alverden både for ham og for Danish Agro:

"Jeg ville fandme bliver glad for at vinde, og det tror jeg bestemt også, at firmaet ville blive. Det vil være en sejr hele vejen rundt for os alle, og som vi alle kan være stolte af. At være finalist har allerede givet en stor genklang, og jeg tror da kun, det vil give endnu mere at vinde," slutter Karsten Madsen