Lærernes sygefravær styrtdykkede under nedlukningen

Skole_kateder_og_tavle_Kasper_Palsnov_Ritzau_Scanpix
Januar måneds nedlukkede skoler kan være årsag til halvering af lærernes sygefravær den måned i forhold til året før. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Folkeskolelærernes sygefravær var i januar 2020 på 1,2 procent. Fraværsprocenten faldt i januar 2021 til 0,6 - altså en halvering. Det viser et træk i Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Formand for Danmarks Lærerforenings organisations- og arbejdsmiljøudvalg Thomas Andreasen peger til Folkeskolen.dk på flere gode grunde til, at sygefraværet er faldet så markant.

- Rigtig mange har jo ikke har været fysisk på arbejde, så det begrænser al mulig smitte. Vi har haft lærere på specialskolerne på arbejde og også lærere, der varetog nødundervisning, men de fleste har arbejdet hjemmefra i januar, hvor der var meget nedlukning. Det er en væsentlig årsag til, at tallet er faldet, siger Thomas Andreasen.

LÆS OGSÅ: Se listen: Så stor forskel er der på udgifter til sygefravær i kommunerne

Han peger også på, at dem, der var på arbejde, skulle holde afstand og spritte af, og at rengøringen mange steder var intensiveret.

- Det virker på corona, men det har også virket på alt muligt andet, det er muligt, at blive smittet med.

LÆS OGSÅ: Statsminister: Effekt af skoleåbning afgør næste skridt i genåbning

Sygefraværet for februar og frem er endnu ikke opgjort. Men Thomas Andreasen forventer, at corona i form af både covid-19-sygdom og i form af reaktioner på de mange omstillinger ville kunne ses på sygefraværet.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.

GDPR