Topforsker: Det nytter ikke at fortælle folk, hvordan de skal sidde

20200916-125833-A-1920x1280we
Der findes ikke en stilling, der er korrekt for alle mennesker, som arbejder foran en skærm, lyder det fra forskningschef i NFA, Andreas Holtermann. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø vil aflive myten om, at der findes en stilling, der er korrekt for alle mennesker, som arbejder foran en skærm. Det fortæller forskningschef Andreas Holtermann.

Det nytter ikke at fortælle folk, hvordan de skal sidde, når de udfører skærmarbejde.

For efter nogle få timer er det glemt igen, og så sætter de sig, som de plejer.

Det forklarer Andreas Holtermann, der er forskningschef hos Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), i et skriv på institutionens egen hjemmeside.

"Din krop vil automatisk signalere, hvis du sidder i en dårlig position. I stedet for at tale om den korrekte stilling og kropsholdning, så bør vi fokusere på at skabe et miljø, som giver gode forudsætninger for, at man kan arbejde på den måde, der føles godt for kroppen," siger han.

Derfor gælder det ifølge Andreas Holtermann om at skabe et arbejdsmiljø og opgaver, der giver kroppen mulighed for både at arbejde afslappet, skifte og variere stilling, samt at bevæge og aktivere musklerne.

GDPR