Ny bekendtgørelse: Det skal du være opmærksom på

20160323-135412-2-1920x1281we
Genrefoto. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Den nye bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø ændrer blandt andet i reglerne for APV'er og for AMR'ers beskyttelse. Bekendtgørelsen træder i kraft 1. februar.

Den 1. februar træder en ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljøarbejde i kraft.

Den nye bekendtgørelse vender ikke op og ned på de regler, vi kender, da det mest er enkelte formuleringer, der er ændret. Men der er især tre punkter, som det kan være vigtige at skrive sig bag øret. 

1. APV

Det er lovpligtigt, at alle arbejdspladser gennemfører en arbejdspladsvurdering (APV). I den nye bekendtgørelse står der, at arbejdsgiveren skal sørge for, at arbejdsmiljøorganisationen (AMO) bliver inddraget i hele processen. I de små virksomheder, hvor der ikke er krav om at oprette en AMO, skal de ansatte være en del af processen. 

Derudover samles de to første faser i APV'en i en fase. Fremadrettet skal der udelukkende foretages en ”risikovurdering”. Der skal dog fortsat udarbejdes en kortlægning som en del af risikovurderingen.  

Med den nye formulering vil man styrke det forebyggende arbejde og sikre, at arbejdet resulterer i konkrete handlinger.

2. Nærhedsprincip

I den nye bekendtgørelse står der, at arbejdsgiveren er forpligtet til over for Arbejdstilsynet at dokumentere, at der er taget højde for det såkaldte ”nærhedsprincip”, når der for eksempel oprettes en AMO.

Nærhedsprincippet betyder, at arbejdsgiveren skal sikre, at der er det nødvendige antal medlemmer. 

3. AMR

Med den nye bekendtgørelse indføres der en ny beskyttelse af arbejdsmiljørepræsentanter (AMR), som gælder, hvis arbejdsmiljørepræsentanten ikke er omfattet af en overenskomst.

I det tilfælde skal arbejdsmiljørepræsentanten have forlænget sit opsigelsesvarsel med seks uger.

Læs hele den nye bekendtgørelse her.

GDPR