Ombudsmanden blåstempler straf af offentligt ansat for Facebook-opslag

20191204-165622-L-1920x1329we
Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, fastslår i afgørelse, at offentligt ansattes ytringsfrihed ikke er uden begrænsninger. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En kommunalt ansat beskyldte i et opslag sin arbejdsgiver for at sende ham syg hjem for at få corona-kompensation, og det var over grænsen, fastslår Folketingets ombudsmand.

Den 14. marts 2020 vendte en kommunalt ansat hjem fra en ferie i England.

Det var tre dage efter statsminister Mette Frederiksens historiske pressemøde, hvor hun meddelte en komplet lukning af landet som følge af den voksende coronapandemi.

Derfor var frygten for den ukendte virus på sit højeste, da medarbejderen efter sin ferie viste tegn på sygdom. Han blev derfor sendt hjem af sin leder på det kommunale rederi, hvor medarbejderen var overstyrmand.

LÆS OGSÅ: Hækkerup beklager mundkurv til corona-ansatte: 'Offentligt ansatte skal føle sig trygge ved at bidrage til den offentlige debat'

Men det tog han ikke godt imod. Han mente selv, han blot var forkølet, og det gav hans læge ham ret i. Det afstedkom en større klagesag, som kulminerede i maj 2020 med en serie Facebook-opslag fra medarbejderen, som arbejdsgiveren endte med at straffe ham for.

Offentligt ansatte har en vidtgående ytringsfrihed, men sagen viser, at ytringsfriheden har grænser
Niels Fenger, Folketingets ombudsmand

Og den straf har Folketingets ombudsmand nu vurderet til at være i orden, da medarbejderen overtrådte sin ytringsfrihed i sin kritik af arbejdsgiveren.

Meget grov beskyldning

Centralt i sagen er et udsagn fra medarbejderen om, at kommunen sendte ham hjem specifikt for at få refusion for sygedagpenge. Hans påstand er, at arbejdsgiverkommunen har afkrævet hans bopælskommune sygedagpengerefusion under de netop indførte coronaregler.

”At gøre mig til et Corona-tilfælde hænger sammen med, at de har plattet min kommune for sygedagpengerefusion, uagtet at jeg hverken har været syg eller i karantæne”, skrev han på Facebook.

Kommunen vurderede, at den anklage overskred offentligt ansattes ret til ytringsfrihed, og derfor blev medarbejderen fritaget for tjeneste og modtog siden en skriftlig advarsel. Den afgørelse klagede medarbejderen over, men nu har ombudsmanden altså givet kommunen ret.

LÆS OGSÅ: Blogger om landsretsdom: Der er ingen retssikkerhed for whistleblowere

- Offentligt ansatte har en vidtgående ytringsfrihed, men sagen viser, at ytringsfriheden har grænser. En beskyldning om, at arbejdsgiveren ønskede uberettiget at opnå sygedagpengerefusion, er efter min opfattelse meget grov og overskrider disse grænser, med mindre den kan dokumenteres eller dog sandsynliggøres, siger Folketingets ombudsmand, Niels Fenger, i sin afgørelse.

Ombudsmanden lagde blandt andet til grund for afgørelsen, at medarbejderen på tidspunktet for opslaget var blevet orienteret om, at søgningen om dagpengerefusion var sket ved en fejl og var trukket tilbage.

GDPR