Se listen: Her er de 10 mest magtfulde arbejdsmiljøfolk

top100_NYY
Her ses seks ud af de ti arbejdsmiljøprofiler, der er at finde på A4 Arbejdsmiljøs topliste. Foto: Emil Nicolai Helms, NFA, Dansk Arbejdsgiverforening, Thomas Traasdahl og Dansk Erhverv
Mandag offentliggjorde A4 Medier en liste over de 100 mest magtfulde personer i den danske model. A4 Arbejdsmiljø har gennemgået bruttolisten og lavet en selvstændig top 10 over de mest magtfulde arbejdsmiljøprofiler.

For første gang kårer A4 Medier 'Magtens top 100', som er en liste over, hvem der er de mest magtfulde aktører i den danske model.

A4 Arbejdsmiljø har kigget hele bruttolisten over de 413 aktører, der er blevet bedømt, igennem og udvalgt de ti højestplacerede arbejdsmiljøprofiler. 

Der er mange personer på listen, der på den ene eller anden måde arbejder med at fremme arbejdsmiljøet i Dannmark, men redaktionen har valgt udelukkende at tage de personer med, hvis primære virke er inden for arbejdsmiljøområdet, eller personer, som har gjort sig særligt bemærket på området. 

Der er ingen af de profiler, der har formået at snige sig med i den danske models top 100, men som den første aktør på området lander Lars Louis Andersen, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), på plads nummer 154. Han topper dermed ikke desto mindre A4 Arbejdsmiljøs top 10 liste. 

Praksisrettet forskning bærer frugt

"Det er jeg meget beæret over, for der er nogle stærke folk på arbejdsmiljøområdet i Danmark. Internationalt set er dansk forskning på arbejdsmiljøområdet jo helt i top," siger Lars Louis Andersen til A4 Arbejdsmiljø, da redaktionen præsenterer ham for ranglisten. 

Han tror især, at hans placering bunder i, at vi i Danmark er gode til at bruge viden og forskning, når vi skal fremme et bedre arbejdsmiljø.  

"Forskning på arbejdsmiljøområdet er gennem årene gået fra at have fokus på at fjerne nogle farer og risikofaktorer til også at fremme sundhed på arbejdspladsen. Samt det gode seniorarbejdsliv, nu hvor folkepensionsalderen er i hastig vækst. Det er jo meget af det, som jeg har forsket i og været i medierne omkring. Jeg har også igennem de sidste 20 år haft fokus på at lave forskning, der kan anvendes i praksis ude på arbejdspladserne. Og jeg tror, at det er noget af det, der bærer frugt," siger han. 

Her kan du læse mere om metoden bag undersøgelsen og se, hvem der har siddet i panelet og bedømt de forskellige aktører. 

Vend telefonen

Vend telefonen horisontalt for at se tabellen

Nr.
Person
Score

GDPR