Seniorer: Det ville klæde arbejdsgiverne at anerkende, at vi har en udfordring

20221025-112338-L-1920x1314we
(Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fagbevægelsen afviser arbejdsgivernes udlægning af, at det egentlig går meget godt med at tiltrække og fastholde seniorer. Mere fleksibilitet og en god seniorpolitik vil få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet, viser en ny, stor undersøgelse.

Det grå guld bliver seniorerne ofte kaldt. For seniorerne er bogstaveligt talt en guldgrube, hvis det danske arbejdsmarked kan formå at fastholde lidt flere lidt længere. 

Men i sidste uge beskrev A4 Arbejdsmiljø, hvordan to nye undersøgelser fra henholdsvis Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og Aalborg Universitet viser, at halvdelen af seniorerne føler sig diskrimineret på arbejdsmarkedet, og at alder er det vigtigste parameter, når arbejdsgiverne skal ansætte.

Det er dog ikke et billede, Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) kan genkende. De mener i stedet, at over 100.000 flere beskæftigede seniorer fortæller en anden historie. 

Arbejdsgivernes udmelding får imidlertid nu fagbevægelsen på dupperne. 

”Den her undersøgelse er så stor, at tallene må betragtes som nagelfaste. Det er ærgerligt, hvis Dansk Erhverv og DA ikke vil diskutere tonen over for seniorerne på arbejdspladserne. For det allervigtigste er, at seniorerne føler sig værdsat, og der er altså noget, der tyder på, at det ind imellem kniber med. Så det skal vi da tale om og gøre noget ved," siger Palle Smed, der er direktør for Faglige Seniorer, til A4 Arbejdsmiljø og fortsætter: 

"Jeg ser i virkeligheden ikke en modsætning mellem, at der er mange flere seniorer på arbejdsmarkedet, og at en del af de seniorer ikke føler sig anerkendt på arbejdspladsen. Men hvis virksomhederne virkelig vil forløse det store potentiale, så er de nødt til at sætte seniorerne højere på dagsordenen og finde ud af, hvad der skal til for at få flere til blive lidt længere," siger Palle Smed. 

Også fagforeningen 3F, der organiserer flere af de lønmodtagere, som kunne forventes at trække sig tidligt tilbage, afviser arbejdsgivernes udlægning af, at det egentlig går meget godt. 

"Jo ældre du er, jo sværere er det generelt at komme tilbage på arbejdsmarkedet,” skriver Tina Christensen, der er næstformand i 3F, i et skriftligt svar til A4 Arbejdsmiljø, og fortsætter: 

"Antallet af seniorer vidner i hvert fald om, at lønmodtagerne over 60 år tager deres del af slæbet. Og det vidner om, at de førtidige tilbagetrækningsordninger som seniorpension og tidlig pension ikke betyder færre seniorer på arbejdsmarkedet - tværtimod. Når det er sagt, så viser vores undersøgelser, at det kunne være endnu bedre, og at bolden ligger hos arbejdsgiverne," skriver hun.  

Bedre og mere seniorpolitik

I A4 Arbejdsmiljøs artikel fra sidste uge anerkender Dansk Arbejdsgiverforening, at vi skal have flere seniorer til at vælge arbejdsmarkedet til, men at vejen frem er gravet, og at vi blot skal fortsætte ad den sti, vi allerede er på vej nedad. Men det kræver tid og tålmodighed, inden vi er i mål, understreger Erik Simonsen, vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening. 

Men en spritny, stor undersøgelse fra Institut for Lykkeforskning blandt 14.000 medlemmer i Faglige Seniorer, viser, at flere feriedage, seniordage og mere fleksibel arbejdstid vil få mange flere seniorer til at forlænge arbejdslivet. I undersøgelsen svarer 40 procent af de seniorer, som forventer at trække sig tidligere, at de kan se sig selv blive længere på arbejdsmarkedet, hvis de havde flere feriedage eller seniordage. Mens 32 procent ville blive længere, hvis de havde mere fleksible arbejdstider.

"Potentialet er mange gange større, end det vi har set i dag. Det viser den her undersøgelse tydeligt. Der er rigtig mange flere seniorer, der gerne vil blive længere på deres arbejdsplads. Det væsentligste for dem er, at de føler sig værdsat, set og hørt. Der er alt for mange, der forlader arbejdsmarkedet uden nogensinde at blive spurgt, om de kunne tænke sig at blive længere," siger Palle Smed.  

Det billede bliver understøttet af undersøgelsen fra Aalborg Universitet, der har undersøgt arbejdsgivernes praksisser og holdninger til seniorer på arbejdspladsen. Den viser nemlig, at der ikke siden 2018 er sket en mærkbar stigning i antallet af arbejdspladser, der har en nedskreven seniorpolitik. Men at der tværtimod er mangelfuld kommunikation, når det kommer til seniorpolitik på de danske arbejdspladser. 

GDPR