Susanne er nomineret til ‘Årets AMR’: “Det er den største anerkendelse, man kan få”

image0__1_
Susanne Street er stolt og glad over nomineringen til 'Årets AMR'. Foto: Privat
Susanne Street er en af de fem nominerede finalister til prisen som ‘Årets AMR’, der kåres af A4 Medier den 17. november i DR’s Koncerthus. Hjemmesygeplejersken er stolt over anerkendelsen og vigtigheden af hvervet som arbejdsmiljørepræsentant. Et godt arbejdsmiljø er fundamentet for, at arbejdsplads kan lykkes, fortæller hun.

“Det er den største anerkendelse, man kan få som AMR. Det har virkelig rørt mig.” 

Sådan fortæller Susanne Street, der er arbejdsmiljørepræsentant i Rødovre Hjemmesygepleje, om at være blandt de fem nominerede finalister til titlen som ‘Årets AMR’, der for første gang uddeles af A4 Medier den 17. november i DR’s Koncerthus. 

LÆS OGSÅ: Mød de fem nominerede arbejdsmiljørepræsentanter til prisen som Årets AMR

Den anerkendelse af kollegatrivslen på arbejdspladsen, som nomineringen er et vidnesbyrd om, gør Susanne Street særlig stolt:

“Det er mine kolleger, jeg kæmper for hver eneste dag, og det er dem, jeg er AMR for. Hele fundamentet for en god arbejdsplads er et godt arbejdsmiljø. Ellers kan tingene ikke lykkes,” forklarer Susanne Street.

Årets arbejdsmiljørepræsentant 2022: 

Arbejdsmiljørepræsentanter udfører en stor opgave på arbejdspladsen. De sætter sig ind i lovgivningen, anmelder skader, tager kampe på kollegernes vegne og arbejder sammen med ledelsen for at sikre et godt arbejdsmiljø.

Det hylder A4 Medier den 17. november, når 'Årets AMR' for første gang uddeles til den store prisfest i DR's Koncerthus.

Prisen gives af A4 Medier og HK Hovedstaden til en arbejdsmiljørepræsentant, der med engagement kæmper for et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. 

De fem nominerede finalister er: 

- Susanne Street, Rødovre Hjemmesygepleje, Dansk Sygeplejeråd

- Anette Irene Christensen, Rengøringen i Tårnby Kommune, FOA

- Glen Ejby Jensen, Jan Nygaard A/S, Glostrup, Dansk Metal

- Karsten Madsen, Danish Agro, 3F - Fagligt Fælles Forbund

- Stig Rud Sandholm Lauritsen, John Jensen VVS A/S, Blik- og Rørarbejderforbundet

Kollegernes opfordinger gjorde udslaget

Susanne Street havde været ni år i Rødovre Hjemmesygepleje, inden hun i 2019 blev AMR for de godt 50 sygeplejersker, der er ansat.

Et hverv, som hun i første omgang ikke var sikker på, om hun skulle tage på sig. Men efter flere kollegaopfordringer tog hun springet, og det har hun ikke fortrudt et sekund siden.

"Jeg elsker det. Det er fantastisk job, fordi jeg har indflydelse på forandringer, udviklingen og er tæt på ledelsen", fortæller Susanne Street.

Det er en meget vigtigt opgave for mig at være med til at sørge for, at vi ikke bliver en masse øer hver for sig, men i stedet er et stærkt fællesskab
Susanne Street, nomineret til 'Årets AMR'

Susanne Street peger på sine mange år på bagen i Rødovre Hjemmesygepleje som et godt, lille trumfkort at have på hånden i hendes AMR-arbejde. At kende organisationen ud og ind giver nemlig et godt fundament for at komme igennem med nye tiltag og medarbejderønsker, forklarer hun.

Samtidig fremhæver hun det gode samarbejde, hun har med sin leder og tillidsrepræsentanterne i Rødovre Hjemmesygepleje, som en grundpille for det gode arbejdsmiljø.

Fornemmeste opgave er at have øje for alle

Susanne Street ser det som sin fornemmeste AMR-opgave at skabe og sikre fællesskabsfølelsen på arbejdspladsen, hvor hun skal have et øje for alle de ansatte og deres behov.

"Vi er mange små kontorer, så derfor er det en meget vigtigt opgave for mig at være med til at sørge for, at vi ikke bliver en masse øer hver for sig, men i stedet er et stærkt fællesskab med teamspirit, der løfter i flok. Vi er stærkest i fællesskabet." beretter Susanne Street. 

Den ånd og det fællesskab har de altid været gode til at have i Rødovre Hjemmesygepleje, forklarer Susanne Street, og derfor ser hun det også som et kardinalpunkt i hendes arbejde som AMR at være med til at give den følelse videre til de nye kolleger, der kommer og ikke kender stedet.  

Susanne gør alt for at skabe et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på vores arbejdsplads
Ea Korsborg, kollega til Susanne Street i Rødovre Hjemmesygepleje

Og netop evnen til at skabe samhørighed fremhæver Ea Korsborg, der er Susanne Streets kollega i Rødovre Hjemmesygepleje, da også som en af arbejdsmiljørepræsentantens helt store styrker.

"Susanne er vores alle sammens detektiv, når der skal skabes arbejdsgange og sammenhæng i vores opgaver i vores daglige arbejde. Susanne gør alt for at skabe et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på vores arbejdsplads," forklarer Ea Korsborg.

Men også Susanne Streets festlige indslag peger Ea Korsborg på som noget, der er med at holde humøret højt i Rødovre Hjemmesygepleje. 

"Susanne er enorm god til overraskelser, om man så har fødselsdag, jubilæum eller har bestået en eksamen. Hun udstråler altid glæde og er med til at skabe sociale sammenhænge og et super godt arbejdsmiljø. Susanne fejrer altid os andre, og nu er det på tide, at hun skal fejres som årets AMR," lyder det fra Ea Korsborg.  

At vinde ville være stort og overvældende

Om det bliver Susanne Street, der løber af med prisen som 'Årets AMR', finder hun og de andre nominerede ud af ved kåringen den 17. november i DR’s koncerthus, hvor én af de fem tillidsvalgte foruden titlen også kan forlade den store prisfest med en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub.  

LÆS OGSÅ: Prisfesten - Årets AMR 2022

Ligemeget hvad er det dog allerede stort for Susanne Street at være blandt de fem nominerede finalister, fortæller hun: 

"Jeg har aldrig været nomineret til en pris før. Det er i sig selv er en stor og en vild anerkendelse og gør, at jeg retter ryggen endnu mere. At vinde prisen som 'Årets AMR' ville være lidt overvældende, men også fantastisk. Det bliver en festdag, og jeg glæder mig meget," slutter Susanne Street.  

GDPR