Sygeplejersken Camilla Rasmussen er finalist til titlen som Årets arbejdsmiljørepræsentant: "Det er næsten for overvældende"

Camilla
Sygeplejersken Camilla Rasmussen er en af de fem finalister til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant, der kåres af A4 Medier i Cirkusbygningen i København 1. november. Foto: Camilla Rasmussen
Camilla Rasmussen er blandt de fem finalister til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. En nominering, der gør hende både stolt og beæret og giver hende samtidig endnu mere blod på tanden til fremtidens arbejdsmiljøkampe.

"Det er næsten for overvældende."

Sådan lyder det fra Camilla Rasmussen, sygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, når hun skal sætte ord på at være en af de fem nominerede finalister til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant, der 1. novmeber kåres af A4 Medier i Cirkusbygninen i København.  

"Jeg er ikke så god til at modtage anerkendelse, men selvfølgelig betyder det enorm meget for mig, og jeg er sindssygt glad for det," fortæller Camillia Rasmussen. 

Men selv om det altså ikke falder Camillia Rasmussen som det mest naturlige at modtage den form for anerkendelse, så er kollegerne på Abdominalcenter K på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital ikke i tvivl om, hvorfor hun fortjener udmærkelsen. 

LÆS OGSÅ: Mød de fem finalister til titlen som Årets arbejdsmiljørepræsentant

Det forklarer Astrid Heerfordt, der til dagligt har Camilla Rasmussen som arbejdsmiljørepræsentant: 

"Hun har opnået et exceptionelt godt arbejdsmiljø på det afsnit, hvor jeg er sygeplejerske. Vi er et tungt, medicinsk sengeafsnit, som trods mangel på sygeplejersker og rekrutteringsproblemer på landsplan har formået ikke at lukke senge ned. Men det allerstørste 'resultat' er, at hun er opsøgende i alt, hvad der rører sig - både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Hun har hele tiden gode ideer til forbering af arbejdsmiljøet, og for os kolleger har det betydet, at det er meget trygt at komme på arbejde," lyder det fra Astrid Heerfordt.   

Årets arbejdsmiljørepræsentant 2023

A4 Medier hædrer igen i år stjernerne og rygraden i den danske model.

Det sker, når den store Årets TR-prisfest afholdes for tredje år i træk - denne gang i Cirkusbygningen i København 1. november.

En af aftenes hovedpriser er Årets arbejdsmiljørepræsentant, som uddeles i samarbejde med FOA.

Prisen uddeles til en arbejdsmiljørepræsentant, som har forbedret arbejdsmiljøet. Det kan være, at vedkommende har søsat initiativer mod dårligt arbejdsmiljø, eller det kan være, at din arbejdsmiljørepræsentant altid har tjek på arbejdsmiljøet, så du og dine kolleger altid har det godt.

Blandt knap hundrede indstillede kandidater til den fornemme pris som Årets arbejdsmiljørepræsentant er der blevet udvalgt fem finalister.

De fem finalister er: 

- Camilla Rasmussen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Dansk Sygeplejeråd

- Rolf Hilligsøe Stubbe, DSB Vedligehold, Dansk Metal 

- Carl Uffe Hansen, Danmark Protein, Fødevareforbundet NNF

- Liselotte Nielsen, AniCura Københavns Dyrehospital, Serviceforbundet

- Allan Starp, Københavns Madservice, FOA

Vinderen kåres 1. november ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København, hvortil der kan købes billetter her.

Drømmer om at blive AMR på fuld tid 

Camilla Rasmussen har været arbejdsmiljørepræsentant i seks år - og særligt siden coronanedlukningen har hun kastet sig over gerningen med liv og sjæl.

For selv om arbejdsmiljøarbejdet også lå Camilla Rasmussen meget på sinde inden pandemien, var det nemlig under nedlukningerne, at det for alvor gik op for hende, hvor fuldstændig essentielt og altafgørende et godt arbejdsmiljø er, som hun selv forklarer det.

"Det gav mig - synes jeg selv i hvert fald - en masse spændende ideer til arbejdsmiljøtiltag. Og så har jeg en chef, der tager det meget seriøst og hele tiden har givet mig frie tøjler til at bygge på. Har jeg haft brug for ekstra timer til at være arbejdsmiljørepræsentant, har jeg fået det, og den opbakning har været utrolig vigtigt i forhold til at understøtte mit arbejde," fortæller Camilla Rasmussen. 

Og at beskæftige sig med arbejdsmiljø er Camilla Rasmussen ingenlunde færdig med - tværtimod har indstillingen og finalenomineringen til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant kun givet hende endnu blod på tanden. 

Sågar går hun rundt med en lille drøm i maven. En drøm om at blive arbejdsmiljørepræsentant på fuld tid.

Ikke kun fordi Camilla Rasmussen trives i rollen som arbejdsmiljørepræsentant, men også for at understøtte det generelle arbejdsmiljø i sygeplejerskefaget. 

At være kendt som et fag med et godt og velfungerende arbejdsmiljø kan nemlig være med til at gøre det mere attraktivt, mener hun. 

"Jeg tror virkelig på, at et godt og sundt arbejdsmiljø er en af de allervigtigste veje til bedre fastholdelse og rekruttering af sygeplejersker, og det kunne være superfedt at få lov at fuldtidsbeskæftige sig med, hvordan man kan understøtte netop det," fortæller Camilla Rasmussen.  

Største sejr er allerede vundet 

Hvem, der vinder den ærefulde titel som Årets arbejdsmiljørepræsentant, offentliggøres ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København 1. november.

Men allerede nu føler Camilla Rasmussen faktisk, at hun har vundet. For hende betyder det nemlig alverden, at den oprindelige indstilling kommer fra kollegerne på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. 

"Den største sejr er for mig vundet ved, at mine kolleger ser betydningen af mit arbejde som arbejdsmiljørepræsentant. For det er dem, jeg prøver at gøre en forskel for, og jeg ville ikke kunne udrette noget uden dem. Så det er helt fantastisk og giver det hele en ekstra dimension, at de har ment, at jeg skulle indstilles - og at de har givet sig tid at gøre det," forklarer Camilla Rasmussen. 

LÆS OGSÅ: Allan Starp kan blive kåret som landets bedste arbejdsmiljørepræsentant: "Jeg måtte fælde en tåre"

Dog - understreger hun - er det ikke ensbetydende med, at det ikke også vil være kæmpestort, hvis hun den 1. novmeber kan lade sig hylde som Danmarks bedste arbejdsmiljørepræsentant. 

"Det tør jeg slet ikke tænke på, og jeg kunne næsten give mig til at græde bare ved tanken. Men jeg ville selvfølgelig blive pavestolt og megaglad - og så håber jeg ikke mindst, at det vil betyde noget positivt for hele afdelingen at kunne sige, at man har Årets arbejdsmiljørepræsentant," siger Camilla Rasmussen.  

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant.

GDPR