Lagerarbejder til politikere i valgkamp: Husk nu Arbejdstilsynet og kollegernes helbred

Paw_Lynggaard_lagerarbejder_og_tillidsmand_Privatfoto_redigeret_bredest
Foto: Privatfoto
5. okt. 2022 09.50
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

MENS STØRRE DELE AF MEDIEDANMARK, spindoktorer og politikere har travlt med at puste til en ulmende valgkamp, så vil jeg lige minde dem om noget, der er lige så vigtigt at huske på.

LÆS OGSÅ: Hummelgaard: Arbejdsmiljø og social dumping bliver topprioritet ved næste finanslov

Arbejdstilsynet og hele det apparatur, der er en del af at sikre et anstændigt arbejdsliv igennem vejledninger, kontrolbesøg og deres blotte tilstedeværelse på arbejdspladser, skal have flere ressourcer.

Arne-pension og værdig tilbagetrækning er der snakket meget om, men hvem husker lige på, at vi skal have det godt, mens vi arbejder, så vi også holder længere?

DET GØR ARBEJDSTILSYNET. De er med til at holde arbejdsgivere og arbejdstagere op på vigtigheden af brugen af sikkerhedsskoene, handskerne og sikkerhedsbrillen, når gløderne springer fra vinkelsliberen.

Jeg kunne godt tænke mig, at vi tog ved, inden kolleger bliver slidt ned
Paw Lynggaard, lagerarbejder og tillidsmand

Der, hvor jeg arbejder, har jeg ofte en snak med Jens. Jens er ansat til at plukke kasser manuelt fra en eltruck. En hel arbejdsdag igennem kører Jens rundt i de mange gange på det hårde betongulv, løfter møbler med de bare næver, mens hans skulder gør ondt.

LÆS OGSÅ: Nye tal om arbejdsskadesager får minister til at reagere: "Udviklingen er meget bekymrende"

Jens har ganske vist en sugekop, han kan bruge, men så når han ikke det, der forventes af ham, og så lever han ikke op til de forventninger, der stilles. Pluk-tal er meget vigtigere end hans skulder, helbred ja, sågar hans arbejdsliv.

SÅ KÆRE POLITIKERE, tak for at I er opmærksomme på, at et langt arbejdsliv kan være hårdt, men jeg kunne godt tænke mig, at vi tog ved, inden kolleger bliver slidt ned. Så giv Arbejdstilsynet ressourcer, beføjelser og rammerne til at skabe det bedste arbejdsliv. Ja, det bedste arbejdsmarked som vi i forvejen er verdensmestre i!

LÆS OGSÅ: "Indsatsen for et bedre arbejdsmiljø må ikke blive en kastebold mellem partierne i Folketinget igen"

Det, tror jeg også, vil give flere penge i kassen - og til arbejdsgiver, kollega og velfærden.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].