Ugens overblik: Big arbejdsmiljø-business i Norge, firedagsuge i kommune og vigtig indeklima-debat på Borgen

BeFunky-collage__22_
Foto: Collage/A4 Medier
A4 Arbejdsmiljø giver dig et overblik over væsentlige arbejdsmiljøhistorier fra ugen. Læs blandt andet om, hvad nordmændene vinder på sunde og sikre arbejdspladser, og hvorfor en sjællandsk kommune har indført en firedags arbejdsuge.


Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiets anklagere bøvler igen med højt arbejdspres

Skyldige personer slipper for straf, fordi arbejdspresset på anklagemyndigheden i København er for stort. Sådan lyder meldingen fra anklagere på Station Bellahøj under Københavns Politi. Det fremgår af en afgørelse fra Arbejdstilsynet, der har udstedt et påbud til stationen på grund af højt arbejdspres.

A4 Arbejdsmiljø har tidligere fortalt om dårligt arbejdsmiljø for anklagere i Særlig Efterforskning Øst i Københavns Politi. 


Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Nordmænd: Godt arbejdsmiljø er big business

En omfattende undersøgelse fra det norske analysebureau, Oslo Economics, viser, at investering i godt arbejdsmiljø bidrager positivt til samfundsøkonomien.

Resultaterne fra undersøgelsen viser, at en rigtig indsats for arbejdsmiljøet kan spare det norske samfund for 75 milliarder norske kroner, mens et ”ikke-optimalt” arbejdsmiljø koster erhvervslivet 13 milliarder norske kroner i produktionstab. Det skriver det norske arbejdsmiljøinstitut STAMI.


Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Økonomiaftale: Fokus på flere varme hænder og sygefravær

Regeringen og Danske Regioner er i den nye økonomiaftale enige om, at der skal nedsættes en task force, som skal se på, hvordan man rekrutterer flere varme hænder i den offentlige sektor.

Det er regeringens og Danske Regioners ambition, at der skal ansættes flere social- og sundhedsmedarbejdere samt at flere får mulighed for at gå op i tid, og at sygefraværet nedbringes. Læs hele økonomiaftalen her.


Odsherreds borgmester Thomas Adselskov (S). Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Kommune indfører firedagsuge

En uge på fire arbejdsdage og derefter tre dages fri. Det lyder som ønsketænkning for de fleste, men for en række medarbejderne i Odsherred Kommune er det om få dage virkeligheden. Fra midten af september forsøger kommunen sig med en firedagsuge.

Formålet er at drage omsorg for kommunens medarbejdere, så de bliver bedre til at balancere arbejdsliv og privatliv. Håbet er, at kommunen bliver mere attraktiv for folk udefra. Læs mere om initiativet i Djøfbladet.


Blik og Rørs Thomas W. Petersen (th.) Foto: pressefoto/Blik og Rør.

Dårlig luft i klasselokaler til debat på Christiansborg

Folkeskolernes indeklima var onsdag på dagsordenen under en konference på Christiansborg. Her var politikere, organisationer og fagforbund mødt op for at diskutere dårlig luft og udluftning i landets klasselokaler.

Lærernes arbejdsmiljø og elevernes indlæringsevne risikerer at gå fløjten med dårligt indeklima. På billedet ses Henrik W. Petersen, formand for Blik- og Rørarbejderforbundet, der arrangerede konferencen.

A4 Arbejdsmiljø har tidligere bragt en historie om folkeskolernes indeklima. Se også danmarkskortet, der viser, hvordan arbejdsmiljøet står til i den danske grundskole.


Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Landshold fik ledelse til at reagere på skimmelsvamp

Personalet på Bellahøj Svømmestation i København havde gennem længere tid beklaget sig over hovedpine og træthed. Men først da det danske svømmelandshold gjorde opmærksom på problemet i svømmehallen, blev Teknologisk Institut tilkaldt. En undersøgelse afslørede efterfølgende, at der var skimmelsvamp i revnerne i svømmehallens gulv.

- Ledelsen fortæller, at det har haft højeste prioritet, men der er først kommet skred i sagen efter landsholdets udmelding, fortæller Tom Lindberg, fællestillidsrepræsentant i de københavnske svømmehaller. Få hele historien i Fagbladet FOA.

Ny mand i direktørstolen

Og så var det ugen, hvor Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) efter måneder i uvished fik ny direktør. Direktørstolen besættes fra 1. oktober af den 46-årige Steffen Bohni, der kommer fra en stilling som partner i konsulentvirksomheden PricewaterhouseCoopers.

Steffen Bohni har tidligere været direktør for Børn og Unge i Gribskov Kommune, hvor han var en kontroversiel skikkelse. Læs eller genlæs A4 Arbejdsmiljøs artikel om NFA’s nye direktør her.

GDPR