Vold på bosteder sker ved alenearbejde:
'Du ser heller aldrig en betjent alene på patrulje'

20200518-140421-2-1920x1279we
Pernille Rasmussen, der er erhvervspsykolog, mener, at uddannelse i konflikthåndtering, alarmknapper og tjenestenumre kan være med til at skabe tryghed for de ansatte på bostederne. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
21. jan. 2021 22.00
En aktindsigt fra Arbejdstilsynet viser, at i et ud af fem tilfælde sker voldelige episoder på psykiatriske bosteder, når medarbejderne arbejder alene. Erhvervspsykolog Pernille Rasmussen mener, at det er afgørende for medarbejdernes tryghed, at de ikke arbejder alene, ligesom hun fortæller, at alarmknapper og en synlig ledelse kan være med til at skabe trygge medarbejdere.

Da den 29-årige Yamma Ahamadzai blev dræbt af en beboer på et bosted i Fårevejle den 30. december 2020, blev de ansatte på landets bosteder endnu engang mindet om, at det kan være med livet som indsats, at de trækker i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Ansatte i psykiatrien bliver ikke navnebeskyttet: 'Jeg er dybt skuffet'

Yamma Ahamadzai blev den sjette dræbte på et bosted i socialpsykiatrien siden 2012. Nu viser en aktindsigt, som A4 Arbejdsmiljø har fået, at Arbejdstilsynet 48 gange i 2020 har truffet afgørelser om brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med vold og traumatiske episoder på bosteder for psykisk syge.

A4 Arbejdsmiljø har spurgt Pernille Rasmussen, der er erhvervspsykolog hos Grow People, hvordan det er at gå på arbejde et sted, hvor man risikerer vold og trusler.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord