Allan Busk er ny grøn gruppeformand i 3F

20220125-105844-L-1920x1280we
Allan Busk er bestemt ikke uvant med at svare på spørgsmål fra pressen. Her efter ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde, hvor Per Christensen gik af som 3F-formand. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Den markante afdelingsformand Allan Busk rykker til forbundshuset som førstemand i 3F's grønne gruppe. Hans efterfølger i Aalborg vil være velkendt for mange følgere af overenskomstområdet.

Gennem en årrække er Allan Busk blevet kendt som en ganske markant formand for 3F's største afdeling i Aalborg - både, når han har slået samme tone an som toppen af 3F og når han har været i intern opposition til ledelsen i spørgsmål om arbejdsmarkedspolitik såvel som overenskomstforlig. 

Nu bliver Allan Busk selv en del af forbundstoppen, når han til oktober får kontor på Kampmannsgade som formand for de 11.000 medlemmer i Grøn Gruppe og medlem af 3F's daglige ledelse.

"Det er med blødende hjerte, at jeg forlader 3F Aalborg. Men min dåbsattest viser, at hvis jeg skal noget andet og nå at få sat mit præg på gruppen og udviklingen generelt, så er det uden tvivl nu," siger Allan Busk i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Formanden for 3F's Grønne Gruppe stopper

Onsdag faldt konstitueringen på plads til den formandspost, som Peter Kaae Holm har meddelt, han forlader. Det sker som følge af sygdomsforløb. Busk er konstitueret formand indtil 3F's næste ordinære kongres i 2025.

Allan Busk startede sin faglige karriere i SiD Skørping, hvor mere end halvdelen af medlemmerne arbejdede på det grønne område, blandt andet som følge af den nærliggende Rold Skov. 

Ved dannelsen af 3F i 2005 blev Busk formand for 3F Aalborgs grønne gruppe, inden han blev formand for hele afdelingen og dens cirka 16.500 medlemmer i 2016.

Hans afløser som afdelingsformand er allerede fundet: Benny Vinther Jensen er blevet konstitueret frem til generalforsamlingen i 2024. 

Som mangeårig industriformand i Aalborg, der blandt andet tæller giganter som Aalborg Portland og Siemens Gamesa, har Benny Vinther Jensen bestemt heller ikke holdt sig tilbage fra at sige sin ufiltrerede mening - eksempelvis som markant nej-stemme under OK23. 

Den nye Aalborg-formand vil dog være knap så højlydt som sin forgænger, erklærer han over for Fagbladet 3F. 

GDPR