Efter første kampvalg siden 1999: Radiografrådet har fået nyt formandskab

nye_form__nd_radiografr__det
Ny næstformand Kathrine Marie Erenskjold og ny formand Christian Gøttsch Hansen. Foto: Radiografrådet
13. nov. 2023 15.00
Den konstituerede formand Christian Gøttsch Hansen kan nu kalde sig formand i egen ret. I urafstemningen slog han Kathrine Marie Erenskjold, der til gengæld blev topscorer i næstformandsafstemningen.

Landets radiografer har udpeget det formandskab, der vil tegne Radiografrådet indtil 2026. 

Christian Gøttsch Hansen, konstitueret formand siden januar 2023, kan nu kalde sig valgt formand i egen ret efter at have modtaget 40,7 procent af stemmerne i en digital urafstemning. 

Det oplyser Radiografrådet på organisationens hjemmeside. 

LÆS OGSÅ: Kampvalg i Radiografrådet

Den nye formand har et fagpolitisk CV som næstformand i Radiografrådet siden 2007 og en lang årrække som tillidsrepræsentant. CV'et tæller faktisk også posten som den sidste formand i det hedengange Lærlingenes og Ungarbejdernes Landsorganisation (LLO) under Christian Gøttsch Hansens tid i murerfaget, inden han i 1991 blev optaget på radiografuddannelsen. 

Dermed slog han de to andre kandidater: Søren Brogaard, der fik 30,8 procent, og Kathrine Marie Erenskjold, der fik 28,8 procent. 

Kathrine Marie Erenskjold var til gengæld også på stemmesedlen til næstformandsposten og her blev hun topscorer med 47,4 procent af stemmerne. 

“Jeg glæder mig meget til samarbejdet og til at lære en masse. Jeg glæder mig til at lægge arm med dem, der ikke vil eller ser os. Jeg har både en god højre og venstre. Jeg håber, I vil tage godt mig derude,” sagde den nyvalgte næstformand på Radiografrådets kongres den 28. oktober, da valgresultatet blev annonceret. 

Erenskjold, der var formand for Radiografstuderende i Danmark fra 2017-2021, kommer fra en stilling på Bisbebjerg Hospital.

De to andre næstformandskandidater Katja Isabella Svanevig Dornsø og Jan Molin Pedersen fik henholdsvis 30,6 procent og 17,2 procent.