Nanna Susé valgt som ny kredsnæstforkvinde i DSR Hovedstaden:
"Det er ikke mit mål at sprænge bomber"

Nanna_Suse
Nanna Susé starter som ny kredsnæstforkvinde på mandag, Foto: Privat
7. mar. 2023 12.17
Efter kampvalg i kredsbestyrelsen er Nanna Susé, kendt som markant stemme fra græsrodsforeningen Danske Sygeplejersker, valgt som kredsnæstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden.

Som medstifter af græsrodsinitiativet Foreningen af Danske Sygeplejersker - der spillede en nøglerolle i DSR's strejkedrama i 2021 - har Nanna Susé i løbet af de seneste år markeret sig som en markant stemme i den offentlige samtale om sygeplejerskers vilkår og sundhedsvæsenets tilstand. 

LÆS OGSÅ: Over et glas vin bad Mariettas mand hende om at holde kæft: Ni måneder senere gik sygeplejerskerne i strejke

Det vil hun givetvis fortsætte med at være, men det bliver fremover med den nye titel som kredsnæstforkvinde i DSR Hovedstaden.

Mandag vandt Nanna Susé et kampvalg mod tre andre i kredsbestyrelsen om at afløse Sisse Julie Kampmann Bruun, der havde valgt at stoppe på posten. 

Derfor smider Nanna Susé på mandag den hvide kittel og vinker farvel til jobbet som sygeplejerske på Herlev Hospital for at blive fuldtidsfrikøbt medlem af kredsens politiske ledelse.

"Mit mål har ikke ændret sig. Det er stadig kampen for ligeløn og bedre arbejdsvilkår. Og nu er jeg valgt ind i et politisk lederskab, hvor jeg kan lægge alle mine kræfter i det. Jeg har valgt at tage kampen, hvor jeg rent faktisk kan ændre noget," siger hun til A4 Overenskomst. 

Foreningen af Danske Sygeplejersker, der blev stiftet i efteråret 2020, nedlagde sig selv på en generalforsamling i starten af februar 2023. 

"Det har været et par hårde år med meget arbejde. Mange af os er blevet valgt ind i kredsbestyrelserne ud fra ønsket om at skabe fornyelse og bringe stemmerne nedefra ind i Dansk Sygeplejeråd," siger Nanna Susé, der - i modsætning til andre fra netværket af sygeplejerskeaktivister - aldrig har overvejet at melde sig ud af Dansk Sygeplejeråd. 

LÆS OGSÅ: Markant aktivist trækker sig fra DSR-valg: "Al forandring vil blive modarbejdet"

"Først og fremmest er jeg valgt på mit ønske om at samarbejde. Jeg tænker, at det er godt, der sker fornyelse i hele fagbevægelsen, og at der er plads til nye politiske tanker. Men det er ikke mit mål at sprænge bomber eller ændre alt," siger hun.

DSR Hovedstadens politiske ledelse tæller derudover kredsformand Kristina Robins, kredsnæstformand Christian Buonaventsen Kummerfeldt, kredsnæstformand Kristina Frederiksen, kredsnæstformand Nicklas Vagner Forsman og kredsnæstforperson Rikke Wiwe.