SF-profilen Jacob Mark bliver igen partiets børne- og undervisningsordfører - og får nyoprettet ordførerpost

20210827-134033-L-1920x1280we
"Når man bliver syg med stress, så er der rigtig meget, man ikke har lyst til, fordi der er mange ting, der har gået en på. Så det er vigtigt at finde ud af, hvad der gør en glad, og hvad man synes er spændende - og det er børn og undervisning for mig," siger Jacob Mark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
24. jun. 2022 14.29
SF’s Jacob Mark har fået en spritny post som FGU-ordfører. Samtidig får han sin gamle ordførerpost på børne- og undervisningsområdet tilbage, efter at han har gjort comeback til dansk politik oven på en sygemelding på grund af stress, fortæller han til A4 Uddannelse.

Efter længere tids sygemelding som følge af stress vendte Jacob Mark i starten af juni tilbage til Christiansborg. Og nu har han fået sit gamle ordførerskab som SF’s børne- og undervisningsordfører tilbage. Samtidig er han blevet SF's første ordfører for den forberedende grunduddannelse (FGU).

Det fortæller han til A4 Uddannelse.

"Jeg bliver ordfører for alt med børn og undervisning samt FGU," siger Jacob Mark til A4 Uddannelse og fortsætter:

"Det er rigtig dejligt at være tilbage og arbejde med børne- og undervisningspolitik. På de tidspunkter jeg havde det dårligst under min sygemelding, var det hele tiden udsigten til at arbejde med områderne børn og undervisning, der motiverede mig til at få det bedre igen," fortæller han.

Mens han har været sygemeldt, har Astrid Carøe haft ansvaret for børne- og undervisningsområdet for SF.

"Astrid kommer til at have ungdomsuddannelserne, arbejdsmarkedsuddannelserne og de videregående uddannelser," oplyser Jacob Mark.

To områder hjalp Jacob Mark i bedring

I november meldte Jacob Mark sig syg, fordi han havde mistet det meste af synet på højre øje og en stor del af synet på venstre øje som følge af udbrændthed. 

"Når man bliver syg med stress, så er der rigtig meget, man ikke har lyst til, fordi der er mange ting, der har gået en på. Så det er vigtigt at finde ud af, hvad der gør en glad, og hvad, man synes, er spændende - og det er børn og undervisning for mig," siger han.   

7. juni vendte han tilbage til dansk politik efter en veloverstået operation.

“Øjenoperationen gik, som den skulle. Og selv om mit syn aldrig bliver det samme, så er det blevet bedre, end jeg turde håbe på,” skrev Jacob Mark dengang på sin Facebook-profil.

Jacob Mark blev valgt ind i Folketinget for SF i 2015. Året efter blev han partiets gruppeformand.

Sidenhen var SF-profilen - ud over børne- og undervisningsordfører - også partiets medieordfører.