Hovedarkitekten bag FGU langer ud efter politikerne:
De har ikke løftet deres ansvar

20170901-153907-2-5585x3728ma
Formand for ekspertgruppen bag FGU Stefan Hermann vil have politikerne op af stolene og tage ansvar for FGU. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
7. jun. 2022 06.00
Formanden for ekspertudvalget bag FGU-reformen, Stefan Hermann, kritiserer Christiansborg for ikke at følge ekspertgruppens køreplanen for FGU. 

Rektor på Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann lagde som formand for ekspertgruppen bag anbefalingerne til FGU-reformen fundamentet for den forberedende grunduddannelse (FGU).

Og siden FGU åbnede dørene for første gang for knap tre år siden, har han ment, at reformen skulle have tid for at kunne virke. Det mener han sådan set stadig, men nu har han fået nok af at se politikernes manglende fokus på uddannelsen, som han er hjernen bag. Han tager derfor for første gang bladet fra munden i en skarp kritik rettet mod ikke kun regeringen men alle partierne bag FGU-reformen. 

“FGU er ikke gjort med lovgivning. Institutionen skal følges op med penge, kompetenceopbygning og følgeforskning. Vi har givet en køreplan. Det er ærgerligt, at politikerne ikke har fulgt op på den,” siger han til A4 Uddannelse.

Er du tilfreds med udførelsen af FGU?

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord