Kampvalg i DEG-L: Henrik Toft stiller op til formandsposten

Indtil videre er der to navne på stemmesedlen, når formandsposten i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne (DEG-L) er på valg til organisationens årsmøde 24. april.
Direktør på College360 Henrik Toft har meldt sit kandidatur til bestyrelsen. Han stiller dermed op mod direktør på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier Allan Kortnum, der for en måned siden stillede op som afløser for nuværende formand Ole Heinager.
Henrik Toft anser DEG for at være en medlemsorganisation fremfor en interesseorganisation, og det er netop medlemsvaretagelsen, som han har i fokus.
"Der er nogle ting omkring, hvordan man driver medlemsorganisation med de redskaber, man har, som kan tages bedre i brug. Jeg vil gerne have, at medlemsaktiviteterne får mere plads i vores organisation," siger han til A4 Uddannelse.
"Det at agere sådan er i modsætning til at være en policyformulerende organisation eller politisk entrepenør. Der tror jeg, at vi skal opholde os mere ved demokratiets bagdør, hvor vi står frem og står ved at være implementeringseksperter i stedet for at være særligt fremmelige og entrepenante i politikformulering."
Helt konkret vil han fremme medlemsindrragelse ved hyppig briefing fra sekretariatet med mulighed for feedback fra medlemmerne i digitale fora.
"Det kan vi bruge bedre. Så er der nogle ting omkring vedtægterne, og hvordan man bruger repræsentantskabsmødet på, hvor jeg ønsker at styrke medlemmernes direkte tilstedeværelse," siger han.
Henrik Toft har været direktør på College360 i 6,5 år. Forinden var han direktør på UCRS og rektor på Ringkjøbing Handelsskole.
Både han og Allan Kortnum sidder i to af DEG's udvalg. Allan Kortnum sidder i VEU-udvalget, og Henrik Toft er en del af HR- og økonomiudvalget.
13. marts er der opstillingsfrist til formandsposten hos DEG-L.
Fordel med veldrevet skole
Der er flere uskrevne regler, når der skal vælges formand for lederne i DEG, har tidligere direktør for DEG igennem 13 år Lars Kunov tidligere vurderet over for A4 Uddannelse.
For det første skal det være en direktør for en veldrevet erhvervsskole. For det andet skal formanden repræsentere en bred vifte af uddannelser og på den måde have en bred profil. Og for det tredje skal det være en person med en vis gennemslagskraft, mener Lars Kunov.
Til DEG's årsmøde vil der også præsenteres ny formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelsen, idet nuværende formand Kasper Palms formandsperiode, der i DEG-B altid er på to år, udløber.
I modsætning til i lederforeningen, så konstituerer bestyrelsen i bestyrelsesforeningen i DEG-B sig selv, så der er ikke noget formandsvalg. Dertil er det en fast tradition, at formandsposten skifter mellem en repræsentant for arbejdsgiverne og arbejdstagerne. Så alt taler for, at den nye formand, der skal på talerstolen til DEG's årsmøde, kommer fra arbejdsgiverne, idet Kasper Palm er forbundssekretær i Dansk Metal og dermed tilhører arbejdstagersiden.