Alliance sætter faglige uddannelser på landkortet:
For første gang samles alle parter

ALLIANCEN2_
Poul Nyrup Rasmussen, formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, og adm. direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, satte i efteråret ord på, hvad Alliancen for Faglig Uddannelse skal. Foto: Lars Svankjær
9. mar. 2022 06.00
Alliancen for Faglig Uddannelse er et nyt netværk, der skal arbejde for at få flere til at blive faglærte. Poul Nyrup Rasmussen, der er arkitekten bag, understreger, at ingen kan løfte opgaven alene. Netværkets første møde har allerede skabt grobund for et ungepanel, der skal se på ungemiljøet ved Femern-Byggeriet. 

Arbejdsmarkedets parter, en lange række organisationer og flere unge fandt i slutningen af november sammen i Alliancen for Faglig Uddannelse.

Det erklærede mål er at tale de faglige uddannelser op, og ad den vej at få langt flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Bag initiativet står tidligere statsminister og stifter af Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Poul Nyrup Rasmussen. 

- For første gang samler vi alle parter inden for arbejdsmarkedet, erhvervslivet og hele uddannelsesområdet om den fælles opgave at gøre faglig uddannelse attraktivt for unge. Det bliver afgørende, at vi står sammen og trækker i samme retning på hvert vores område. Ingen kan løfte opgaven alene, siger Poul Nyrup Rasmussen. 

Bredt netværk

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord