Grøn kritik:
Regeringen overser en række fag på klimaerhvervsskolerne

20180404-152501-1-4504x2999ma
Opførslen af vindmøller, opsætning af ladestandere og etablering af solcelleanlæg er blevet nævnt som eksempler på discipliner på klimaerhvervsskolerne. Men hverken indkøb, salg eller spedition er blevet nævnt af regeringen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
23. mar. 2022 06.00
Det er en “tanketorsk”, at regeringen ikke har medtænkt blandt andet uddannelse i indkøb, salg og spedition i de nye planer om at opføre tre klimaerhvervsskoler, lyder kritikken fra HK, Uddannelsesforbundet og Dansk Erhverv. Børne- og undervisningsministeren afviser kritikken.

Uddannelser inden for landbrugs-, transport-, energi-, byggeri-, industri- og affaldssektorerne er alle nævnt i regeringens udspil til klimaerhvervsskolerne. Men uddannelser inden for blandt andet indkøb og logistik er blevet glemt. 

Det påpeger HK, Dansk Erhverv og Uddannelsesforbundet i et fælles opråb til regeringen.

- Vi er bange for, at det er helt udeladt. Vi har ikke set indikationer på, at det merkantile kommer til at fylde noget på de kommende klimaerhvervsskoler, fortæller formanden for HK, Anja C. Jensen.

De merkantile områder, der kan bidrage inden for klima, er ifølge hende blandt andet indkøb, salg, spedition, shipping og udarbejdelsen af CO2-regnskaber.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord